Pretul petrolului a depasit nivelul de 90 de dolari pe baril pe piata de tranzactionare din New York pentru prima data in istorie, o ascensiune irezistibila datorata unei cereri din ce in ce mai mari si tensiunilor geopolitice din regiunile bogate i
Pretul petrolului a depasit nivelul de 90 de dolari pe baril pe piata de tranzactionare din New York pentru prima data in istorie, o ascensiune irezistibila datorata unei cereri din ce in ce mai mari si tensiunilor geopolitice din regiunile bogate in titei, informeaza AFP.

Pe piata de tranzactionare din New York (Nymex), pretul unui baril de titei a atins joi seara pragul de 90,02 dolari, fata de 89,47 dolari, valoare inregistrata la inchiderea pietei. „Ne asteptam ca un baril de titei sa ajunga la circa 100 de dolari. Companiile petroliere isi vor regla preturile, astfel incat nu vor inregistra pierderi. Va avea de suferit insa intreaga economie, pentru ca majorarea carburantilor va duce la scumpiri in lant pentru o gama larga de produse“, a declarat Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, citat de NewsIn.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.