Sportul romanesc are noi motive de mandrie. Lucian Bute este noul campion mondial al semimijlociilor, versiunea IBF.
Ieri dimineata, la Belle Center  din Montreal, romanul a reusit sa-i ridice in picioare pe cei 12.000 mii de spectatori,
Sportul romanesc are noi motive de mandrie. Lucian Bute este noul campion mondial al semimijlociilor, versiunea IBF.
Ieri dimineata, la Belle Center din Montreal, romanul a reusit sa-i ridice in picioare pe cei 12.000 mii de spectatori, care l-au aplaudat minute in sir la finalul galei. Ca un adevarat profesionist, galateanul si-a dozat bine eforturile, iar in final a dat lovitura de gratie. Columbianul Alejandro Berrio, campionul mondial en-titre, nu a reusit sa-l puna in dificultate pe Bute in nici un moment al meciului. Stapan pe posibilitatile sale, Bute a combinat frumos, macinandu-si adversarul cu directe si crosee bine dozate, iar in finalul repreziei a 11-a, ca un veritabil matador, a dat lovitura de gratie. Arbitrul a fost nevoit sa intrerupa meciul, pentru un KO tehnic, Berrio afland dupa cateva minute de uluiala ca centura cu diamante intrase pe alte maini. Pe roman, finalul l-a gasit cu lacrimi in ochi, vadit emotionat, pugilistul transmitand, in direct, un mesaj pentru compatriotii sai si in special pentru mama sa.

In doua saptamani va veni cu centura in Romania

„A fost o seara minunata. Sunt foarte emotionat, a fost un meci foarte greu in urma caruia am reusit sa devin campion mondial, a fost o seara exceptionala, va multumesc din suflet tuturor celor din tara care v-ati trezit la aceasta ora si va dedic victoria. Dedic victoria tuturor romanilor si mai ales mamei mele. In sfarsit mi-am indeplinit visul, visul pentru care am muncit atatia ani. In maxim doua saptamani voi fi in tara sa ne bucuram de aceasta centura ampreuna”, a declarat Lucian Bute, urmasul lui Leonard Doroftei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.