Un proces care se anunta de durata si plin de peripetii a inceput la Iasi in aceasta toamna. Este vorba de procesul dintre cele doua foste sotii ale lui Florin Ungureanu, fostul subprefect de Iasi care s-a sinucis cu arma de vanatoare, in decembrie
Un proces care se anunta de durata si plin de peripetii a inceput la Iasi in aceasta toamna. Este vorba de procesul dintre cele doua foste sotii ale lui Florin Ungureanu, fostul subprefect de Iasi care s-a sinucis cu arma de vanatoare, in decembrie 2006. Dupa ce la primul termen din septembrie ambele parti au solicitat un nou termen pentru angajarea de avocati, acesta a fost fixat in aceste zile pentru data de 29 noiembrie. Magistratii Judecatoriei Iasi au stabilit un nou termen de judecata in cauza in care cele doua foste sotii ale lui Florin Ungureanu se bat in instanta pentru averea acestuia. Procesul a fost deschis de prima sotie a subprefectului, anume Mihaela Simionescu. Ea a dat-o in judecata pe Oana Ungureanu, cea de-a doua sotie a subprefectului si cere 70% din averea raposatului.

Averea fostului subprefect este formata din doua automobile, un apartament, o vila si livada intr-o zona rezidentiala, conturi destul de semnificative in banci si actiuni. Florin Ungureanu a divortat in 2001 de Mihaela Simionescu si in urma acestui divort nu a avut loc niciun partaj. In 2006 s-a recasatorit cu secretara sa, Oana, cu care a facut si un copil. Ungureanu mai avea un baiat si din prima casatorie, iar acum si cei doi urmasi ai lui Florin Ungureanu sunt si ei implicati in procesul de succesiune. Mihaela Simionescu nu este de acord cu cota redusa care ii revine in masa succesorala si a contestat decizia notarului public care a stabilit aceste cote succesorale. Reamintim ca fostul subprefect al judetului Iasi s-a sinucis din cauza unei tumori care i-ar fi facut existenta un chin si chiar in februarie 2007, cele doua foste sotii au inceput rafuiala pe tema averii. Magistratii au stabilit ca ambele parti in proces trebuie sa-si demonstreze calitatea in dosar.

Cancerul limfatic nu fusese dovedit
Florin Ungureanu s-a sinucis, in decembrie anul trecut, intr-o anexa a locuintei sale. Oficial, subprefectul s-a impuscat in cap cu o arma de vanatoare, motivatia luata in calcul de procurori fiind aceea a unui cancer limfatic de care suferea Ungureanu. Surse judiciare au precizat, la vremea respectiva, sub protectia anonimatului, ca subprefectul Ungureanu ar fi fost victima unui santaj legat de retrocedarea unei suprafete de teren intr-o zona rezidentiala a Iasiului. In aceasta afacere ar fi fost implicat si fostul prefect Radu Prisacaru, trimis in judecata pentru luare de mita.

Ungureanu a suferit, la sfarsitul anului trecut, o interventie chirurgicala la gat, in urma careia i-a fost extirpat un ganglion ce prezenta umflaturi. Medicii au recoltat o proba biologica pe care au trimis-o la laborator. Seful Clinicii ORL, dr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.