RUGBY - Cupa Mondiala a luat drumul emisferei sudice
Reprezentativa "Springboks" a cucerit sambata seara pentru a doua oara titlul mondial, preluand laurii chiar de la Anglia, pe care a invins-o cu scorul de 15-6, intr-un meci disputat pe
RUGBY - Cupa Mondiala a luat drumul emisferei sudice
Reprezentativa "Springboks" a cucerit sambata seara pentru a doua oara titlul mondial, preluand laurii chiar de la Anglia, pe care a invins-o cu scorul de 15-6, intr-un meci disputat pe "Stade de France" din Paris. Dupa 12 ani, Africa de Sud da din nou ora exacta in rugby. Intal­nind Anglia pentru a doua oara la aceasta editie a Cupei Mondiale, sud-africanii si-au pastrat invincibilitatea, castigand finala cu 15-6, in fata a peste 80.000 de spectatori prezenti la Paris pe "Stade de France".  MEDIOCRU. Jocul in sine n-a fost insa unul spectaculos. Cu toate ca pe teren a fost cel putin un team cunoscut pentru stilul de abordare a jocului la mana, respectiv "Springboks", ambele echipe s-au complacut intr-un duel tactic dus pana la extrem, care a culminat cu fotbalizarea partidei. Fara nici un eseu si cu puncte realizate doar prin lovituri de pedeapsa, partida a avut parte de nenumarate lovituri de picior in cautarea tuselor care mutau jocul. Singura incercare a cazut totusi in terenul de tinta al africanilor, dar reusita a fost anulata pe motiv ca marcatorul ar fi atins inainte tusa cu piciorul. "Suntem decep­tionati de aceasta infrangere. Sunt foarte trist pentru jucatori, de care m-am simtit mandru. Dar trebuie sa recunoastem ca Africa de Sud a meritat victoria, a fost cea mai buna echipa", a spus Brian Ashton, antrenorul An­gliei. De partea cealalta, tehnicianul afri­ca­nilor, Jake White, a afirmat: "Tot meritul este al juca­torilor. Multi nu se asteptau sa fim o echipa competitiva. Apararea a facut sa castigam Cupa Mondiala".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.