O declaratie incendiara starneste un val de reactii contradictorii. Victor Socaciu, membru in Consiliul de administratie al Televiziunii Romane, intentioneaza sa le propuna colegilor sai ridicarea interdictiei de difuzare a manelelo
   O declaratie incendiara starneste un val de reactii contradictorii. Victor Socaciu, membru in Consiliul de administratie al Televiziunii Romane, intentioneaza sa le propuna colegilor sai ridicarea interdictiei de difuzare a manelelor la TVR. Postata pe proaspatul blog al cunoscutului cantautor (iata ca moda blogurilor nu-i ocoleste nici pe artisti, Socaciu fiind primul folkist care a apelat la aceasta maniera de comunicare) declaratia cu pricina aduce cu sine si o explicatie din partea autorului sau. "Daca tot se vorbeste atata despre democratie, este injust sa pui oprelisti unui gen muzical cu un numar important de adepti, chiar daca genul respectiv are un caracter mai mult decat controversat". El insusi adversar declarat al manelelor,     Victor Socaciu doreste sa propuna conducerii TVR ca, strict in emisiunile postului public dedicate etniei rrome, sa "se dea liber" la manele. Astfel, nici adeptii acestui gen de muzica (platitori, ca si noi, ai abonamentului tv) nu se mai pot considera nedreptatiti, si, in acelasi timp, in constiinta publicului, manelele vor dobandi o localizare precisa. Prin urmare, fanii genului vor deveni, vrand, nevrand, telespectatori fideli ai programelor pentru rromi. Va spori, astfel, ratingul unui tronson din grila TVR lipsit, momentan, de audienta? Sau isi va pierde din popularitate cantautorul? Nu s-ar zice, judecand dupa numarul uluitor de accesari pe care l-a inregistrat blogul lui Victor Socaciu, dupa lansarea, acestei propuneri-bomba.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.