Nationala de handbal a Romaniei a ratat calificarea in semifinalele Cupei Mondiale de la Aarhus, dupa ce a remizat cu selectionata Norvegiei.

Finalista la editia precedenta a Cupei Mondiale, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei se intoarce acasa inca dupa faza grupelor. Desi isi propusesera sa cistige trofeul, elevele lui Gheorghe Tadici au ratat calificarea in semifinalele turneului de la Aarhus (Danemarca), dupa ce au remizat, 26-26 (13-11), cu nationala Norvegiei, campioana europeana en titre. Pentru Romania au marcat Gogirla (8 goluri), Gilca si Bese (cite 6), Nechita, Meirosu (cite 2), Bradeanu si Maier (cite unul).

Dupa victoria obtinuta in fata Suediei si infringerea inregistrata in meciul cu Franta, nationala Romaniei avea nevoie neaparat de victorie in infruntarea cu cea mai buna echipa de pe continent pentru a putea merge mai departe. Si a fost la numai doua secunde de acest obiectiv. Un sapte metri acordat de arbitri dupa un fault la Aamodt a costat Romania calificarea in semifinale. Nationala noastra a incheiat partida fara antrenorul Gheorghe Tadici pe banca, acesta vazind cartonasul rosu in ultimele secunde ale meciului pentru proteste.

HCM cauta un al treilea antrenor Campioana nationala en titre la handbal masculin, HCM Constanta a ramas din nou fara antrenor. Dupa numai doua saptamini de cind a fost numit pe banca tehnica a echipei de pe litoral, Eden Hairi si-a anuntat demisia. Motivul: infringerea suferita de constanteni, 26-27, in partida restanta cu Poli Izometal Timisoara, din etapa a 4-a a Ligii Nationale masculine. ,,La aceasta ora atit putem, desi am aratat si lucruri bune. A fost un meci al unei foste cistigatoare a campionatului, pentru ca noi jucam altceva fata de anii trecuti. Imi dau demisia de onoare pentru ca nu mai pot da ochii cu suporterii si jucatorii dupa acest meci. Poate plecarea mea va produce un soc’’, a spus Hairi. Dupa cinci etape, HCM ocupa locul 8 in clasament, inregistrind o victorie, doua egaluri si doua infrigeri. Prestatiile neconcludente ale constantenilor nu vor ramine fara urmari, conducerea HCM intentionind ca unora dintre jucatori sa le fie blocate salariile pina cind echipa va reveni unde trebuie. ,,Ma refer in special la toti jucatorii noi care au venit in aceasta perioada. Nu sint multumit de modul in care jucatorii nostri se exprima in teren.’’