Liberal democratii lui Theodor Stolojan au finalizat deja textul motiunii de cenzura la adresa guvernului Tariceanu II si l-au si trimis colegilor lor democrati. Acestia insa nu sint prea incintati de idee.

Presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PLD, Valeriu Stoica, a anuntat vineri cu ocazia lansarii eurocandidatilor partidului ca liberal democratii au finalizat textul motiunii de cenzura si ca l-au si trimis democratilor sa-l citeasca pentru a putea incepe stringerea semnaturilor. "PLD a anuntat ca va initia o motiune de cenzura impotriva guvernului Tariceanu II, pentru ca este un guvern corupt si abuziv. Va anunt ca proiectul motiunii de cenzura este deja redactat. Il vom comunica astazi (vineri - n.r.) PD", a anuntat Stoica. El sustine ca de saptamina viitoare va fi demarata deja stringerea de semnaturi pentru depunerea motiunii in Parlament.

De la inceput, democratii nu au fost deloc incintati de ideea colegilor lor de la PLD cu care au insa semnat un protocol de colaborare care ii obliga sa ii sustina. Luni, prin vocea presedintelui Emil Boc, PD a anuntat ca nu doreste ca motiunea sa fie depusa inainte de alegerile pentru PE. Asta in ciuda faptului ca liderul PLD, Theodor Stolojan, anuntase cu doua zile inainte ca da Executivului un ragaz de trei zile pentru a demisiona, in caz contrar amenintind Cabinetul Tariceanu cu inceperea imediata a procedurilor de depunere a motiunii de cenzura.

PLD insista in continuare la ideea de a depune motiunea inainte de europarlamentare. "Vom vedea cind o vom depune. In functie de semnaturile pe care le vom stringe. Trebuie sa mai discutam si cu colegii de la PD. In functie de asta vom decide daca o depunem inainte sau dupa alegerile europarlamentare", ne-a declarat ieri presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur. Democratii ramin insa fermi pe pozitie si sustin ca nu vor accepta ca motiunea sa fie depusa inainte de europarlamentare. "Sub nici o forma motiunea nu va fi depusa inainte. Acum trebuie sa ne concentram la euroalegeri", ne-a declarat vicepresedintele PD Ioan Oltean.

Potrivit MEDIAFAX, Motiunea de cenzura pregatita de PLD cuprinde aproximativ 30 de pagini si se intituleaza "Guvernul Tariceanu, un guvern corupt, incompetent si abuziv". Textul motiunii prezinta activitatea Cabinetului Tariceanu II in cele sase luni de guvernare, in care, potrivit initiatorilor, "a reusit «performante» neegalate de nici un guvern postdecembrist". Motiunea este structurata pe trei capitole intitulate: "Guvernul Tariceanu II, un guvern corupt", "Guvernul Tariceanu II, un guvern incompetent" si "Guvernul Tariceanu II, un guvern al abuzurilor de putere".