Exista o stire tabloidala care deja si-a atins limita de cliseizare in aceste vremuri, in care „Zina surprizelor" asteapta un copil.

Acum o saptamina, ziarul „Cancan" exclama uimit: „Andreea Marin s-a ingrasat cu peste (sic!) 20 de kilograme!". Sa zicem ca stirea ar fi fost justificata de „greutatea" pozei. Cititorul de tabloid trebuie respectat, trebuie informat din timp in legatura cu fiecare rid sau cos rebel de pe fata ori corpul unei vedete. Dupa o saptamina, acelasi ziar revine cu o noua stire bomba: „Andreea Marin a luat peste 30 de kilograme!". Probabil, peste o saptamina va mai „lua" trei kilograme si tot asa.

„Zina surprizelor" si-a adunat destula antipatie cu vocea de mironosita, cu declaratiile bombastice si cu atenta manageriere a propriei imagini. Pe de alta parte, vesnica mirare legata de soldurile sau de burta vedetei capata deja proportii patologice. Nu vedeta intereseaza in acest moment, nici macar vestea ingrasarii, cit faptul ca, tot numarindu-i kilogramele, jurnalistii nostri mai au putin si vor ajunge la exclamatia suprema: „Ba, ia uitati-va ce insarcinata e asta! Hai sa ridem de ea!". In orice caz, sarcina a ajuns sa fie descrisa ca o boala care evolueaza ingrijorator. Atentie, urmatorul citat e absolut delirant: „Sarcina Andreei Marin a evoluat in mod galopant in ultima luna". Mi se par aiurea si medicii care sar sa spuna ca ba e prea grasa pentru o sarcina, ba ca e periculos, si asta de dragul unor clienti in plus la cabinet.

Coborim din zona „elevata" a tabloidelor (unde se afla „Cancan") ca sa ajungem la micile mizerii cu sini cit casa, imprastiati uniform pe un A4, adica la „Libertatea" sau la „Click". Subiectele provin aici, in majoritate, din seria „Sint vedeta disperata. Doresc o stire! Urgent". Asadar, aflam in „Click" ca: „Vacanta in America, multitudinea de concerte si filmarile pentru noul videoclip la piesa «1001 dorinte» au suprasolicitat-o pe Anna Lesko. Stresul acumulat se citeste usor pe chipul cintaretei". Adica o femeie e vinovata pentru ca e grasa din cauza sarcinii, dar isi permite putina oboseala din cauza unui videoclip.

Culmea ipocriziei, intr-o industrie a sinilor-pe-toate-gardurile, a fost de gasit in „Libertatea". Tabloidul o critica aspru pe Ioana Ginghina pentru rochia pe care a avut-o la nunta. Motivul a fost decolteul prea generos al miresei, care lasa sa se vada din cind in cind sfircurile. „Libertatea" critica sinii afisati ostentativ... Asta confirma teoria ca libidinosenia capata in public o fata pudibonda.