A luat-o de la capat cu „Marius Tuca Show" dupa o pauza prelungita, pentru ca-i place starea de a se bate cu el insusi. Si promite o emisiune cum nu s-a mai facut.

Cum de s-a intimplat minunea sa reincepeti „Marius Tuca Show"?

Minunea Caracalului? M-am tot gindit foarte mult daca sa reincep sa fac asta. Am facut-o 10 ani, de cind aveam 30 de ani, pina cind am implinit 40. Fara ipocrizie, fara sa vina cineva sa ma impinga de la spate, fara sa fiu asaltat de telespectatorii care nu mai reusesc sa doarma fara mine, am luat hotarirea asta si sint absolut convins ca n-o sa-mi para rau.

A existat vreun factor determinant?

De obicei fac lucruri pe care le simt, chiar daca ma gindesc la ele cinci minute sau un an. Trebuie sa simt ca eu pot sa fac acel lucru. Cred ca determinant a fost faptul, poate parea caraghios, ca sint tinar. Ca inca sint tinar. M-am sfatuit cu familia, dar intotdeauna de la familie raspunsul este „nu!". 10 ani, eu am fost mai degraba musafir acasa. Daria, fetita mea, a crescut fara mine si, in momentul in care mi-am dat seama ca ea vorbeste, trecuse foarte mult timp de cind incepuse sa vorbeasca. Pe de alta parte, nu am auzit colegi care sa spuna nu. Am ajuns la un nivel si la un statut, dupa aproape 18 ani de presa, in care nu prea mai am nevoie de nimic, in afara de provocarea de fiecare zi. Un alt lucru care m-a facut sa o iau de la capat e acela ca in topurile facute cu jurnalisti am iesit printre primii, asta fara sa apar la televizor...

De ce v-ati oprit, acum doi ani?

Pentru ca nu am mai putut.

S-a speculat ca din cauza campaniei electorale, ca sa evitati presiunile politice.

Pina sa inceapa campania electorala, am facut emisiune cu toti candidatii la Presedintia Romaniei. Ce legatura are una cu alta? Nu am mai facut-o, pentru ca nu am mai putut sa intru, fizic, in studio! Nu are legatura nici cu programul, nici cu oboseala. Eu nu mai puteam sa intru fizic in studio! Asta era senzatia.

Asadar, n-au existat presiuni politice?

Absolut nici o presiune. Nimeni nu si-a permis vreodata... Au existat presiuni la modul suna unul, „cheama-l pe ala", „nu-l chema pe alalalt", sunau altii sa se autoinvite. Dar n-au existat presiuni. Au fost toti la mine in emisiune. Nu exista chestia asta ca, vezi doamne, n-am fost lasat...

Intr-un cotidian s-a scris ca „v-a luat" la audienta Dan Diaconescu, cu acelasi subiect, al avocatei disparute. Exista un duel al caracalenilor?

Chestiunea asta cu duelul caracalenilor este absolut ridicola. Nu sint in concurenta cu absolut nimeni! Chestia asta e o inventie gazetareasca, inventata de un bou, ala care a scris articolul, si doi cretini, aia care conduc ziarul, care au lucrat la „Jurnalul National". Am inceput aceasta emisiune fara sa fac absolut nici o promovare, nici parintii mei nu au stiut, pina in ziua in care i-am anuntat eu ca o incep. Ginditi-va ca eu am inceput emisiunea la 11 jumate, fara sa am absolut nici o promovare, celelalte emisiuni cu care ma compara ei incep la 9 sau la 10. La ora la care am inceput eu, ceilalti aveau o ora, doua sau trei de emisie.

Un telespectator facea apel pe un forum ca, daca vreti bani multi, sa vi se dea, daca vreti femei si votca, sa vi se dea, numai sa apareti din nou pe ecran...

In momentul asta, eu nu am un contract cu Antena 1! In ceea ce priveste banii multi pe care-i vreau, nu am cerut nici un ban. N-am negociat nici o suma, n-am nici un contract. De ce? Pentru ca increderea in Camelia Voiculescu, pe de o parte, si in domnul Dan Voiculescu, pe de alta, este totala. Daca e sa se intimple ceva, se intimpla si cu un contract parafat. Deci ma intereseaza, in egala masura, si banii, si votca, si femeile.

Aveti afaceri cu Camelia Voiculescu?

Am o firma de fotografie, unde am si eu 30%. De cind a inceput sa functioneze, firma nu are nici un leu incasat. E o firma care vinde imagini foto.

Sinteti un jurnalist bogat?

Da, tot ceea ce vine in plus fata de fetita mea, Daria, este o bogatie! Da, sint un jurnalist care nu poate fi cumparat niciodata. Nu a putut fi cumparat nici atunci cind dormea in Gara de Nord, acum cu atit mai putin. Puteam foarte bine, si jurnalistic, si financiar, sa ma duc acum acasa, sa ma uit pe geam cum cad frunzele. Aveam tot ceea ce-mi trebuie. Cu toate astea, imi place sa o iau de la capat.

Ar fi bine ca analistii politici sa-si declare preferintele politice?

Nu, pentru ca, incet-incet, se va profesionaliza atit de mult breasla asta, inclusiv a analistilor, incit toti cei care vor face compromisuri si vor sustine pe fata pe cineva se vor discredita singuri. Nu trebuie sa spuna. Se vede mai usor cu ochiul liber...

Sint multe talk-show-uri politice. Cum credeti ca veti face lumea sa se uite la dvs.?

Cei care ma vedeau ca pregatesc emisiunea ma intrebau care va fi formatul. Va dati seama, cite variante de format sint la talk-show? Le-am raspuns, mai in gluma, mai in serios, „dom’le, formatul sint eu!". Ideile mele, lucrurile importante care ma reprezinta, ceea ce simt eu ca intereseaza oamenii sau lucrurile pe care eu cred ca trebuie sa le arat oamenilor, asta o sa fac.

Urmariti primul jurnal antitepari din Romania, pe www.cotidianul.ro/select