• Muzica

HOT. Rareori a avut parte goth-punkul de o prezenta precum Siouxsie Sioux, care, alaturi de The Banshees, a creat unul dintre cele mai importante repere ale punkului anglo-saxon inca din anii ’70. Si rareori ai ocazia sa asculti un album asa de bine legat precum „Mantaray", primul album solo al excentricei Siouxsie. O colectie de zece piese in care artista britanica arata ce-a invatat in toti acesti ani, combinind cu lejeritate industrial, gralm, punk, gothic, intr-un adevarat cocktail Molotov.

NOT. Jennifer Lopez loveste din nou inimile fanilor cu un album: „Brave". Dar daca pina acum poza in diva seducatoare si inabordabila, in aceasta ultima mostra de pop marca J-Lo isi discuta, in versuri, casatoria cu Marc Anthony. Pe linga partea de confesiune, J-Lo isi impartaseste si citeva dintre teoriile despre casatorie si dragoste si, mai mult, aceasta culegere de maxime si cugetari nu se poate lauda nici cu vreo formula muzicala foarte inspirata.

• Tehnologie

HOT. Sony iese pe piata cu un telefon mobil apetisant nu numai vizual, ci si olfactiv. Modelul DoCoMo SO703i revolutioneaza designul celularelor, dar si experienta senzoriala legata de folosirea acestui instrument, punind la dispozitie 11 arome pe care telefonul tau le poate emana in timp ce vorbesti. Parfumurile, printre care si cel de placinte cu mere, sint generate de un dispozitiv integrat, care trebuie schimbat o data la aproximativ trei luni.

NOT. Obsesia sigurantei si cea aferenta, a supravegherii, continua sa genereze o multime de gadgeturi. Unul dintre cele mai recente vine de la SingTel, un hibrid intre camerele video de supraveghere si telefonul celular. De pe tastatura mobilului poti da zoom si poti schimba unghiurile de filmare ale camerei instalate la intrarea casei sau a biroului, aceasta din urma fiind conectata la cartela SIM.

• Societate

HOT. Richard Wiseman, de la Universitatea britanica Hertfordshire, lucreaza la un proiect de cercetare despre asemanarea dintre indivizi si animalele de companie pe care si le aleg. Nu discuta numai despre faptul ca, de regula, oamenii isi aleg animalele in functie de personalitatea lor, ci si de trasaturile pe care acestea din urma le preiau de la stapini. Cei care vor sa participe la aceasta statistica o pot face pe www.petpersonality.co.uk.

NOT. Ecologismul a inceput sa acapareze pina si aspecte legate de sexualitate. Cei care doresc cu orice pret sa protejeze planeta au inceput sa promoveze folosirea unor metode contraceptive si a jucariilor sexuale eco-friendly, lenjeria cu mesaje ecologiste si, nu in ultimul rind, sa sustina noi criterii de selectie a partenerilor sexuali, in functie de dieta acestora. In curind, probabil ca partenerul ideal va fi vegetarian si va spune o multime de lucruri tandre despre ultimii combustibili reciclabili.