Un  numar de 138 de lideri musulmani i-au scris Papei Benedict al XVI-lea si capilor Bisericilor crestine pentru a propune ca cele doua credinte sa coopereze pentru stabilirea pacii si a intelegerii in lume. Textul scrisorii vine la un an dupa
Un numar de 138 de lideri musulmani i-au scris Papei Benedict al XVI-lea si capilor Bisericilor crestine pentru a propune ca cele doua credinte sa coopereze pentru stabilirea pacii si a intelegerii in lume. Textul scrisorii vine la un an dupa ce 38 de lideri musulmani i-au trimis Papei o scrisoare deschisa, in urma discursului sau de la Universitatea din Regensburg din luna septembrie a anului trecut, care a starnit controverse in unele cercuri musulmane. Semnatarii scrisorii din acest an adreseaza crestinilor o invitatie deschisa de a se uni cu musulmanii in ceea ce priveste un element esential pentru fiecare dintre credintele lor: porunca iubirii. Autorii scrisorii considera ca reducerea tensiunilor din lume poate veni doar din pacea si dreptatea dintre aceste doua credinte. Documentul, semnat de lideri, politicieni si profesori universitari musulmani, cheama la toleranta, intelegere si moderatie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.