De asemenea, Melinescu va trebui sa achite si suma de 1300 lei, cheltuieli judiciare, catre stat. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Galati. Potrivit Mediafax, Ioan Melinescu a fost achitat de instanta de fond,
De asemenea, Melinescu va trebui sa achite si suma de 1300 lei, cheltuieli judiciare, catre stat. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Galati. Potrivit Mediafax, Ioan Melinescu a fost achitat de instanta de fond, insa procurorii au facut recurs impotriva sentintei. Majoritatea martorilor audiati in acest dosar au sustinut ca Ioan Melinescu "a avut o atitudine responsabila in cadrul Oficiului", iar activitatea desfasurata "nu a adus atingere autoritatii de stat". Melinescu a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca a continuat sa isi exercite prerogativele de presedinte al Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor si dupa data revocarii din functie, avand astfel acces la informatii cu caracter secret detinute de aceasta institutie, "creand o stare de pericol pentru autoritatea statului", asa cum se arata in rechizitoriul intocmit de procurori. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.