Oamenii se gandesc din timp unde isi vor petrece sarbatorile de iarna. Datorita partiilor de schi, romanii cu dare de mana aleg statiunile montane din Austria.   Instalatii moderne de transport pe cablu, partii perfecte, zapada proas&#
Oamenii se gandesc din timp unde isi vor petrece sarbatorile de iarna. Datorita partiilor de schi, romanii cu dare de mana aleg statiunile montane din Austria.   Instalatii moderne de transport pe cablu, partii perfecte, zapada proas­pa­ta si in unele lo­cu­ri nea­tinsa, manca­ru­ri tra­di­tionale, bai termale in varf de munte si peisaje unice care te lasa fara suflare. Toate aces­tea le puteti gasi in statiunile mon­tane din Austria. Valea Ötztal se afla la 80 km de Innsbruck si la 280 km de München. La ca­pa­tul acestui drum in­cep statiunile Sölden, Ho­chsöl­den, Zwieselstein si Vent. "Altitu­di­nea si aerul proas­pat sunt o ga­rantie a obraji­lor rumeni cand vii acasa", a decla­rat Carmen Fen­der, reprezentant al agentiei Ötztal Tourismus. Numarul romanilor care aleg sa-si petreaca sarbatorile pe par­tiile din vestul Austriei este din ce in ce mai mare. "In prezent, 2,5% din totalul turistilor aflati in statiunile Ötztal sunt romani. Daca pana la sfarsitul anului vom avea circa 3% turisti romani din totalul de 3,1 milioane de in­nop­ta­ri, ne declaram mul­tu­mi­ti", a ex­plicat Carmen Fender. Ta­rifele pen­tru o persoana varia­za de la 22 la 250 euro pe zi, in functie de zona.     INVESTITII. In Austria, turistii beneficiaza de mai multe instalatii de transport pe cablu si zapada artificiala. In statiunea Sölden, care se afla la peste 1.400 de metri altitudine, sunt 150 km de partie, 34 de instalatii de trans­port pe cablu si peste 11.000 de locuri de cazare. La o inaltime de 3.340 de metri se gaseste sta­tiu­nea Schwartze Schneid. Aici gasim 130 de generatoare de za­pada, investitie ce se ridica la 120 de mi­li­oane de euro. De asemenea, anul acesta s-au investit peste 30 de mi­lioane de euro pentru cons­tructia a trei noi instalatii de transport pe cablu, gondole, in statiunea Obergurgl. Aici, ho­te­l­urile sunt de trei si patru stele, iar partia are 110 km. Familiile cu copii pot alege statiunea Hochoetz. Aceasta este patria austriaca pentru un renumit personaj de desen animat, Tabaluga.     Puncte de atractie Pe langa partiile de schi, turistii au la dispozitie multiple metode de a-si petrece timpul liber. De la sauna din hotel la terasele in aer liber, de la plimbarile prin padure la baile termale de la Aqua Dome. Aici, fiecare munte are un specific anume. Astfel, Giggijoch este Muntele petrecerilor, iar Gaislachkogl este muntele sporturilor. Turistii pot face sprint pe nocturna, schi fond sau drumetii cu in­caltaminte de zapada. Pe toata durata sezonului, statiunile gazduiesc diferite evenimente sportive. La finalul acestui sezon se va organiza o petrecere denumita Hannibal. "Vom monta o piesa de teatru sus, pe ghetar. Vor participa 500 de artisti, vor fi avioane, elicoptere si diferite focuri de artificii", a explicat Carmen Fender.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.