Presedintele LPF, care este si vicepresedinte al Federatiei, a declarat ca selectionerul prefera sa ramana la prima reprezentativa pentru un contract "mai bun", decat sa plece in strainatate pentru un angajament "foarte bun", deoarece a simtit ca
Presedintele LPF, care este si vicepresedinte al Federatiei, a declarat ca selectionerul prefera sa ramana la prima reprezentativa pentru un contract "mai bun", decat sa plece in strainatate pentru un angajament "foarte bun", deoarece a simtit ca echipa Romaniei are perspective. "Piturca a spus ca prefera sa ramana in Romania pe un contract mai bun, decat afara pentru unul foarte bun. A simtit si ca echipa are perspective, altfel isi lua viteza. Normal ca vrea sa ajunga si la Cupa Mondiala!", a spus Dragomir.
"Ar fi o pierdere iremediabila plecarea lui Piturca. Daca as vedea un inlocuitor? Da, Piturca! La cate oferte a avut, putea sa plece, dar n-a plecat. Daca nu era un bun roman si nu iubea Nationala, pleca pe bani multi de o jumatate de an. In strainatate. Putea sa fie ori selectioner, ori antrenor la o echipa de club. Daca in 2000 era lasat in pace, acum aveam trei calificari la rand", a mai spus Dragomir intr-o interventie telefonica la "Sport.ro". Seful LPF a mai anuntat ca la Steaua a ajuns deja o oferta de transfer pentru fundasul Dorin Goian, de peste zece milioane de euro, dar nu crede ca finantatorul Gigi Becali il va da pentru mai putin de 15 milioane de euro.
"Daca Dinamo il da acum pe Stefan Radu, face o mare greseala, va ajunge unul dintre cei mai scumpi jucatori din Europa, va creste cu cate trei milioane in fiecare an", a adaugat Dragomir. Declaratiile lui Dragomir au venit la cateva ore dupa ce directorul general al FRF, Ionut Lupescu, anuntase ca Piturca stie ca FRF doreste prelungirea contractului sau. "Piturca stie foarte bine ca eu, personal, vreau ca dupa Campionatul European, cand i se termina contractul, sa-l prelungim. Probabil ca in iarna aceasta ne vom aseza la masa tratativelor si vom face tot ce depinde de noi ca sa prelungim acest contract", a declarat Lupescu. Intrebat daca Piturca va pleca dupa Euro 2008, presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus: "Intrebati-l pe Piturca daca nu credeti, dar eu va spun ca nu ne pierdem antrenorul! Cand promite ceva se tine de cuvant, e un om serios. Si terminati cu milioanele astea, ca nu se arunca chiar asa milioanele pe geam!". Selectionerul, despre care s-a spus ca ar avea deja oferta, una dintre ele chiar de a prelua nationala Elvetiei (calificata direct la CE ca tara organizatoare), a refuzat sa comenteze subiectul la sosirea in tara, din Luxemburg. De asemenea, mai toate personalitatile din fotbalul romanesc sustin ca Piturca ar trebui convins sa ramana. Potrivit unor surse federale, Piturca ar urma sa fie ofertat cu un contract pe alti doi ani (pana la CM din 2010), cu un salariu total de 600.000 de euro (acum ia 200.000 de euro pe an), plus un bonus de 500.000 de euro in cazul calificarii la Mondialele din Africa de Sud. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.