Un elicopter s-a prabusit intre localitatile Bertesti si Giurgeni, la granita dintre Ialomita si Braila, intr-o zona de padure, si a luat foc in urma impactului cu solul. Cei doi barbati aflati la bord au decedat.

Elicopterul Robinson 44
Un elicopter s-a prabusit intre localitatile Bertesti si Giurgeni, la granita dintre Ialomita si Braila, intr-o zona de padure, si a luat foc in urma impactului cu solul. Cei doi barbati aflati la bord au decedat.

Elicopterul Robinson 44 efectua, ieri dimineata, un zbor comercial, la bordul aparatului aflandu-se pilotul Constantin Ardeleanu impreuna cu Paulian Onica, angajat al firmei bucurestene Tichet Plus Services, proprietara aparatului de zbor. Elicopterul a decolat de pe platforma din Baneasa in cursul diminetii de vineri si s-a prabusit in jurul orei 10.00. La impactul cu solul, aparatul a luat foc, incendiul fiind stins in jurul orei 11.15.

Costica Ardelean s-a nascut in ianuarie 1953 in localitatea Parjol, judetul Bacau, si locuia in Bucuresti. Era casatorit si avea doi copii. El a lucrat in 1974 la Intreprinderea de Reparatii Avioane ca muncitor necalificat, iar un an mai tarziu a fost incadrat ca mecanic de avion. In 1977 s-a inscris la Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie, iar in 1980 a absolvit cursurile scolii. Din 1980 a fost angajat al Aviatiei Utilitare la Clinceni ca si copilot pe aparatul utilit ar KA 26. La scurt timp, Ardeleanu a devenit pilot pe IAR 316 B. In 2004 a obtinut licenta pentru a pilota aparatul Robinson 44, apoi a fost angajat part-time al firmei Becker. „Este vorba de un profesionist desavarsit si ne este greu sa credem ca a fost vorba de o eroare de pilotaj. Nu credem asta pentru ca Ardeleanu era un pilot extrem de pregatit si cu experienta foarte mare“, a declarat purtatorul de cuvant al Aviatiei Utilitare, Cosmin Barbu.

Prima ipoteza - vremea proasta
Primele informatii furnizate de comisia de ancheta arata ca elicopterul s-a prabusit din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In conditiile in care era ceata, elicopterul a zburat la joasa altitudine, lovindu-se de copaci.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.