O femeie stand pe o sofa, neatenta la faptul ca un taxi a intrat in peretele camerei; o imagine dramatica din opera lui Verdi, Aida, precum si o imagine a condamnarii eterne in Ziua Judecatii de Apoi, relateaza presa britanica.
Artistul american care a creat aceste imagini remarcabile - Kurt Wenner - a fost un ilustrator al NASA, care a inceput sa deseneze pe strazile din Roma in 1982, inspirat de frescele si sculpturile renascentiste.
Opera de arta 3D este imaginea creata in statia Waterloo, in care o femeie sta pe sofa, fara sa observe haosul din jurul ei.
Pentru a obtine aceste opere remarcabile, artistul a transformat anamorfismul - tehnica utilizata de artistii clasici pentru a crea iluzia inaltimii - intr-o noua dimensiune, pentru a-si putea desavarsi picturile stradale.
Acest tip de arta a devenit cunoscut ca pictura anamorfica, iluzionistica sau pur si simplu pictura 3D si a capatat foarte multa popularitate in intreaga lume.
Una dintre primele comenzi pe care le-a primit Wenner a fost o pictura care sa onoreze vizita Papei Ioan Paul II in orasul italian Mantua.
Wenner prefera sa se concentreze in operele sale pe miturile clasice si legende - el mai avand si alte opere printre care razbunarea lui Neptun sau povestea de dragoste dintre Echo si Narcis.
Ultima sa lucrare, la gara Waterloo, a fost comandata de catre Sky HD, ca parte dintr-o campanie noua de publicitate. (M. BICA)