Pugilistul roman se afla in fata celui mai mare meci al carierei, el urmind sa-l infrunte pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pe columbianul Alejandro Berrio.

Lucian Bute are sansa de a deveni cel de-al treilea campion mondial la profesionism din istoria boxului romanesc, dupa Mihai Leu si Leonard Doroftei. Sportivul legitimat la clubul canadian Interbox va urca in ring, simbata dimineata, la Montreal, urmind a-l avea ca adversar pe detinatorul centurii in versiunea IBF, Alejandro Berrio. ,,Niciodata nu am depus atitea eforturi fizice pentru a pregati un meci de box si niciodata nu am acordat atita atentie studiului si analizarii stilului unui adversar. Am facut cu adevarat tot ce era posibil uman sa fac pentru a fi pregatit perfect si a putea face fata acestei provocari", a declarat Bute, completat de antrenorul sau, Stephan Larouche: ,,Pina acum am luptat pentru titluri de patru litere, acum a venit momentul pentru unul din trei: IBF. Stiu ca acesta este visul lui Lucian de cind avea 15 ani si sint convins ca va deveni realitate. Ceea ce va face el in ring contra lui Berrio este ceea ce face de obicei, si cu fiecare runda cistigata va fi si mai aproape sa isi indeplineasca visul’’.

Ca orice sportiv, pugilistul roman "se ghideaza" in cariera sa pe superstitii. La fel se va intimpla si in partida cu Berrio, cind va veni la Bell Center din Montreal imbracat in hainele lui norocoase. ,,Voi pastra traditia si ma voi imbraca la fel ca la meciurile anterioare, pe care le-am cistigat. Din cap pina-n picioare’’, marturiseste Lucian.

In virsta de 31 de ani, adversarul romanului, Alejandro Berrio, are in palmares 26 de victorii (25 prin KO) si 4 infringeri. ,,Sint pregatit sa-mi apar titlul de campion, chiar daca romanul este neinvins. Nu ma sperie faptul ca voi boxa la Montreal, acasa la Bute. Sa nu uitam ca am devenit campion mondial in Germania, unde am boxat cu reprezentantul gazdelor, Robert Stieglitz. Si am reusit chiar un KO. Nu ma sperie publicul’’, spune columbianul.

Meciul dintre Bute si Berrio va fi condus in ring de Marlon B. Wright, cel care l-a mai arbitrat pe roman si in meciul in care a devenit challenger pentru centura IBF, invingindu-l la puncte pe Sakio Bika. Ceilalti trei arbitri sint Richard DeCarufel, Levi Martinez si Alejandro Lopez Cid, in timp ce observatorul IBF este Lindsey Tucker. Partida va fi transmisa in direct de PRO TV, simbata dimineata, de la ora 5.00, comentariul urmind a fi asigurat de Leonard Doroftei.

Ultima victorie a lui Bute