Atat in cazul oamenilor, cat si in cazul multor specii de animale, masculii mor mai repede decat femelele. Un nou studiu arata ca acest lucru se intampla din cauza competitiei sexuale dintre barbati. Oamenii de stiinta au comparat speciile monogame
Atat in cazul oamenilor, cat si in cazul multor specii de animale, masculii mor mai repede decat femelele. Un nou studiu arata ca acest lucru se intampla din cauza competitiei sexuale dintre barbati. Oamenii de stiinta au comparat speciile monogame cu cele poligame. Competitia pentru femele dintre masculii din speciile monogame este mult mai mica decat cea dintre masculii speciilor poligame. Dupa ce au ivestigat peste 20 de specii de vertebrate, cercetatorii Tim Clutton-Brock si Kavita Isvaran de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, au descoperit ca pe masura ce poligamia este mai accentuata, masculii din acea specie sunt mai predispusi sa imbatraneasca mai repede si sa moara mai repede decat femelele. Cercetatorii au explica ca, cu cat aceasta competitie dintre masculi pentru sex devine mai intensa, fiecare mascul are mai putin timp la dispozitie sa se reproduca.


Medicamentele pentru potenta ne lasa fara auz

Agentia Americana a Medicamentului (FDA) a anuntat ca se vor verifica toate medicamentele impotriva impotentei, dupa ce au aparut cazuri de surzenie la mare parte din consumatorii acestor tratamente. FDA a decis sa se includa riscul de surzenie pe prospectul medicamentelor impotriva impotentei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.