Un liberal, un social-democrat, o democrata si o peremista vor fi duminica in studioul de la Realitatea TV pentru a pleda la categoria Parlamentari.Buruiana vrea in Parlamentul European.Antonescu tinteste sefia PNL Maior in Armata romana si absolventa a Colegiului National de Aparare in 2002, Daniela Buruiana este cea mai zgomotoasa prezenta mediatica feminina de la partidul condus de Vadim Tudor. Autoare a multor declaratii scandaloase, dar si a unor gesturi bizare (de pilda, si-a completat declaratia de avere in bataie de joc), parlamentara peremista candideaza in luna noiembrie pentru un fotoliu in Parlamentul European. Buruiana cocheteaza din cind in cind si cu profesia de jurnalist; ocazional publica articole in revista „Romania Mare". Senatorul PSD Sorin Oprescu ocupa in prezent o pozitie marginala in partid, dupa ce a pierdut functia de presedinte al organizatiei Bucuresti. Social-democratul care a candidat de trei ori si pentru Primaria Generala a Capitalei se manifesta vizibil drept un sustinator al „aripii" Iliescu, el spunind despre cel pe care il sprijina ca „este o problema pentru unii care au mintile tulburate si cred ca istoria PSD incepe cu ei". Invins si in competitia pentru sefia PSD, Sorin Oprescu a spus ca nu pleaca din acest partid. „Daca as fi fost suparat pe PSD, as fi facut ca alti cretini: mi-as fi strins jucariile si as fi plecat. Nu plec!"

Aleasa deputat pentru doua mandate si senator in actuala legislatura, democrata Paula Ivanescu evolueaza actualmente in linia a doua a garniturii PD. Democrata a demisionat relativ recent din conducerea PD Prahova, in urma unui conflict cu Roberta Anastase si cu sotul acesteia. „Nu ma consider expirata, e urit din partea Robertei sa considere astfel, mai ales ca a beneficiat de tot sprijinul meu, in momente grele din viata ei", a spus Paula Ivanescu in toiul conflictului cu rivala sa din PD.

Crin Antonescu este starul in ascensiune de la PNL. Retras deliberat intr-o pozitie de semiimplicare decizionala, Antonescu nu rateaza nici o ocazie de a puncta pentru agenda proprie. Taxeaza, cu multe precautii insa, derapajele echipei guvernamentale (recent, a fost avocatul numarul unu al remanierii) si il ataca, uneori dur, pe Traian Basescu. Este vazut de majoritatea formatorilor de opinie, dar si de o parte dintre colegii sai de partid, drept rivalul cel mai puternic pentru Calin Popescu Tariceanu la functia de presedinte al PNL.

Cititi mai multe despre Crin Antonescu pe www.cotidianul.ro/select