Accizele si taxa de prima inmatriculare vor fi calculate anul viitor dupa cursul BCE, nu al BNR.

Accizele si taxa auto colectate anul viitor vor fi calculate pe baza cursului de schimb al Bancii Centrale Europene calculat pentru 1 oc
Accizele si taxa de prima inmatriculare vor fi calculate anul viitor dupa cursul BCE, nu al BNR.

Accizele si taxa auto colectate anul viitor vor fi calculate pe baza cursului de schimb al Bancii Centrale Europene calculat pentru 1 octombrie 2007, de 3,3441 lei/euro, si nu dupa cel al BNR, mai ridicat, de 3,3559 lei/euro, transmite MEDIAFAX.

"Valoarea in lei a acizelor, a taxei speciale pentru autoturisme/autovehicule auto si a impozitului la titeiul din productia interna datorata bugetului de stat, stabilita potrivit prezentului titlu in echivalent euro pe unitatea de masura, se determina prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene", potrivit modificarilor Codului Fiscal, aprobate de Guvern la inceputul lunii octombrie si aplicabile din 2008.

Astfel, Romania se aliniaza incepind de anul viitor Directivei Europene referitoare la modul de calcul al accizelor care presupune folosirea cursului valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie si publicat in Jurnalul Oficial al UE.

Codul fiscal intrat in vigoare la inceputul acestui an stabileste ca valoarea in lei a accizelor, a taxei speciale auto si a impozitului la titeiul sint determinate prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro la cursul de schimb comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.

Astfel, accizele si taxa auto urmau sa fie calculate anul viitor luind in considerare cursul de schimb de 3,3559 lei/euro anuntat, in 28 septembrie, de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru 1 octombrie, cu 5,28% mai redus decit cel valabil pentru sumele incasate in acest an.

Pentru calcularea accizelor din acest an, Ministerul Finantelor a utilizat o rata de schimb de 3,5334 lei/euro, stabilita de banca centrala la 28 septembrie 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.