Corespondena din Washington
Superbug e un stafilococ rezistent la antibiotice si cu potential de a ucide mai mare decat SIDA. Odata intrat - prin piele sau nas - in corpul uman, creeaza o infectie ce nu poate fi tratata cu niciun antibiotic. <
Corespondena din Washington
Superbug e un stafilococ rezistent la antibiotice si cu potential de a ucide mai mare decat SIDA. Odata intrat - prin piele sau nas - in corpul uman, creeaza o infectie ce nu poate fi tratata cu niciun antibiotic.


In doar statul american Virginia au fost inchise, ieri dimineata, 20 de scoli. Decizia a fost luata dupa ce un elev a murit din cauza infectiei numite mai popular MRSA. In timpul in care vor fi inchise, scolile vor fi supuse unei campanii de curatenie, pentru a elimina viitoare incidente fatale.


Cel mai adesea, Superbug se contracteaza in salile de antrenament, in scoli, inchisori sau bucatarii. Cea mai buna regula de protectie impotriva infectiei este spalatul pe maini. De asemenea, Superbug se poate raspandi prin transmiterea echipamentului sportiv de la o persoana la alta.


In anul 2005, 95.000 de americani au fost infectati de Superbug. Dintre acestia, 19.000 au murit. In acelasi an, 17.000 de americani au murit de SIDA Expertii spun ca numarul celor infectati s-a dublat, din 2005. In SUA, peste 2,5 milioane sunt purtatori de MRSA. La nivel mondial, expertii ii estimeaza 53 de milioane.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.