Comisia Europeana a primit notificarea din partea companiilor privind tranzactia Rompetrol-KazMunayGaz, realizata la finele lunii august. Bruxelles-ul urmeaza sa isi  anunte pana pe 20 noiembrie decizia in acest caz, a declarat, ieri, Jonathan
Comisia Europeana a primit notificarea din partea companiilor privind tranzactia Rompetrol-KazMunayGaz, realizata la finele lunii august. Bruxelles-ul urmeaza sa isi anunte pana pe 20 noiembrie decizia in acest caz, a declarat, ieri, Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al comisarului pentru concurenta Neelie Kroes, citat de NewsIn.

Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, nu a precizat insa cand au fost remise documentele catre Executivul european. „Documentele au fost trimise. Nu stiu exact data, pentru ca avocatii s-au ocupat de aceasta problema, dar nu se pune problema sa fim sanctionati pentru ca nu am notificat Comisia Europena“, a spus luni Patriciu. Totodata, omul de afaceri a sustinut ca Bruxelles-ul are un termen de 25 de zile pentru a da un raspuns. Data-limita avansata ieri de oficialul european depaseste termenul precizat de Patriciu. Andris Piebalgs, comisarul european pentru energie, a declarat saptamana trecuta ca actionarii celor doua companii nu vor intampina dificultati de ordin concurential de la Bruxelles in ceea ce priveste aceasta tranzactie. Potrivit acestuia, atat timp cat actionarii si managementul sunt de acord cu termenii tranzactiei si avand in vedere faptul ca KazMunayGaz are un bun renume, relatia dintre cele doua companii va fi benefica pentru ambele parti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.