Majoritatea romanilor cumpara  imobile pentru a locui in acestea, insa ponderea este mai redusa decat in statele Europei Centrale si de Est,  insa la achizitionarea imobilelor pentru inchiriere romanii detin suprematia in regiune, se arata
Majoritatea romanilor cumpara imobile pentru a locui in acestea, insa ponderea este mai redusa decat in statele Europei Centrale si de Est, insa la achizitionarea imobilelor pentru inchiriere romanii detin suprematia in regiune, se arata intr-un studiu al UniCredit. Potrivit unui sondaj al institutiei italiene de credit, 82% dintre romani cumpara case pentru a locui in acestea, media la nivel regional fiind de 88%. Şase procente dintre locuintele achizitionate in Romania sunt destinate inchirierii, comparativ cu o medie de 5% in Europa Centrala si de Est, iar 4% dintre case servesc, atat in Romania, cat si in tarile din regiune, ca o a doua locuinta. Conform sondajului, 11% dintre romani intentioneaza sa achizitioneze o locuinta in urmatorii trei ani, in timp ce 6% dintre cei intervievati in centrul si estul Europei au planuri similare. La nivelul Europei Centrale si de Est, procentul celor care vor sa cumpere o casa in urmatorii zece ani, respectiv 7%, este inferior celui din Romania, de 9%. Totodata, 75% dintre romanii intervievati au aratat ca nu au in vedere achizitionarea unei locuinte. In ceea ce priveste metodele de finantare, 68% dintre respondentii din Romania considera ca imprumuturile bancare sunt solutia optima, comparativ cu 65% dintre locuitorii celorlalte state din regiune. Potrivit UniCredit, segmentul creditelor pentru locuinte va creste in regiunea central si est europeana cu 24% in perioada 2007-2009. Cererea puternica de locuinte, in contextul unei oferte inca reduse, conduce la cresterea semnificativa a preturilor la proprietati imobiliare. In majoritatea tarilor din Europa de Sud-Est persista o anumita subevaluare a preturilor la locuinte (pret mediu la nivel de tara) comparativ cu nivelul teoretic de pret, considera analistii UniCredit. Grupul UniCredit este prezent in Romania prin UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Produzzioni Accentrate si HVB Banca pentru Locuinte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.