Ca si cum nu ar fi fost suficiente deficientele pe care Romania le intampina la capitolul agricultura, fiind recent notificata de Comisia Europeana ca i se vor reduce subventiile, ieri, autoritatile de la Bucuresti au mai primit un avertisment. De ac
Ca si cum nu ar fi fost suficiente deficientele pe care Romania le intampina la capitolul agricultura, fiind recent notificata de Comisia Europeana ca i se vor reduce subventiile, ieri, autoritatile de la Bucuresti au mai primit un avertisment. De aceasta data, problemele vin, pare un paradox - nu?, de la pasarile migratoare.
CE a anuntat, ieri, ca deschide procedura de infringement impotriva Romaniei pentru ca nu a stabilit zone naturale protejate pentru pasarile migratoare sau pentru cele pe cale de disparitie. Mai mult decat atat, statul roman nu s-a ingrijit nici de realizarea unor puncte de repaus pe rutele migratoare.
"Statele membre trebuie sa isi completeze cat mai repede cu putinta retelele zonelor naturale protejate pentru speciile de pasari migratoare si pe cale de disparitie, precum si retelele siturilor de importanta comunitara pentru a conserva flora si fauna. Aceasta obligatie este cruciala, daca dorim sa atingem obiectivul stabilit de Uniunea Europeana, respectiv acela de a stopa fenomenul pierderii biodiversitatii pana in 2010", a declarat comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas, potrivit unui comunicat al Comisiei.
Conform Directivei europene privind pasarile salbatice, statele membre UE sunt obligate sa stabileasca zone naturale protejate pentru conservarea biodiversitatii, in general, si a speciilor de pasari salbatice, in special.
De asemenea, pasarile migratoare trebuie sa beneficieze de zone speciale pentru iarna si puncte de repaus pe rutele migratoare. Aceste obiective sunt duse la indeplinire in baza unor date viabile din punct de vedere stiintific. Totodata, Comisia foloseste cele mai bune informatii din ornitologie pentru a verifica daca statele membre isi duc la indeplinire obligatiile, mai precizeaza comunicatul CE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.