Liderul PC, Dan Voiculescu, s-a aflat ieri, pentru a doua oara in ultimele saptamani, la Odorheiu Secuiesc la invitatia parintelui Puiu Mihai Pavel. Conform unui comunicat de presa al PC, Dan Voiculescu a vizitat doua licee din muni
   Liderul PC, Dan Voiculescu, s-a aflat ieri, pentru a doua oara in ultimele saptamani, la Odorheiu Secuiesc la invitatia parintelui Puiu Mihai Pavel. Conform unui comunicat de presa al PC, Dan Voiculescu a vizitat doua licee din municipiu, unul cu predare in limba romana si altul cu predare in limba maghiara, unde a stat de vorba cu conducerea celor doua unitati de invatamant. "Presedintele PC e interesat sa afle la fata locului despre situatia cetatenilor de nationalitate romana din zonele cu populatie preponderent maghiara. El mai este preocupat de gasirea unor solutii pentru ca romanii sa nu se mai simta straini la ei acasa si sa se bucure in mod real de drepturile pe care le au, cum ar fi acela de a invata in scoli cu predare in limba romana", se arata in documentul citat. Preotul parohiei ortodoxe din oras i-a spus presedintelui conservator ca "romanii din Harghita si Covasna se simt abandonati de autoritati".       Partidul Conservator - Biroul de presa     Nr.862/18 octombrie 2007     Dan Voiculescu a vizitat Liceul Marin Preda din Odorheiu Secuiesc   Romanii din Harghita si Covasna se simt abandonati de autoritati, i-a spus lui Dan Voiculescu azi la Odorheiu Secuiesc preotul Parohiei Ortodoxe din oras. Liderul conservator s-a aflat azi, pentru a doua oara in ultimele saptamani,  la Odorheiul Secuiesc la invitatia parintelui Puiu Mihai Pavel. Dan Voiculescu a vizitat doua licee din municipiu, unul cu predare in limba romana, Marin Preda si altul cu predare in limba maghiara, Benedek Elek unde a stat de vorba cu conducerea celor doua unitati de invatamant.     Presedintele Partidului Conservator e interesat sa afle la fata locului despre situatia cetatenilor de nationalitate romana din zonele cu populatie preponderent maghiara. Liderul PC este preocupat, de asemenea, de gasirea unor solutii pentru ca romanii sa nu se mai simta straini la ei acasa si sa se bucure in mod real de drepturile pe care le au, cum ar fi acela de a invata in scoli cu predare in limba romana.   La Odorhei presedintele Dan Voiculescu s-a intalnit si cu primarul municipiului, JenÅ‘ Szász. In discutia cu liderul conservator, acesta a promis  acordarea de sprijin financiar pentru realizarea unor obiective culturale pentru comunitatea romaneasca. Dan Voiculescu si JenÅ‘ Szász au convenit asupra sprijinirii Bisericii Ortodoxe si asupra amenajarii unui camin cultural in care cetatenii de nationalitate romana sa poata organiza diverse evenimente.   Tot astazi la Sangeorgiu de Padure, in judetul Mures, presedintele Dan Voiculescu s-a intalnit cu reprezentanti ai romanilor din localitate. El a raspuns solicitarii acestora, legata de nevoia locurilor de munca,   garantandu-le ca se va implica in atragerea de investitori care sa dezvolte la Sangeorgiu o fabrica de conserve de legume si fructe si una de mobila.                                                                                      


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.