IBM a lansat o noua linie de software si resurse noi care vin in ajutorul clientilor mijlocii sa gestioneze mai eficient calitatea infrastructurilor software si de retea, asemenea clientilor din zona intreprinderilor mari, informeaza un comunicat al companiei.
Noua gama software reafirma angajamentul IBM de a furniza intreprinderilor mici si mijlocii solutii necesare pentru a ramane competitive pe piata.
In general, departamentele IT din intreprinderile mici si mijlocii duc lipsa de resurse sau de un departament IT formalizat care sa suporte operatiunile.
Intreprinderile se confrunta, de asemenea, cu probleme de baza ale companiilor mari, si pe masura ce afacerea creste, creste si dependenta lor de tehnologie. Fie ca pune bazele unei infrastructuri scalabile si flexibile ce controleaza si monitorizeaza functiile si resursele IT, fie ca securizeaza informatiile, dezvolta aplicatii si respecta regulamentele de conformitate, IT-ul are un rol critic in satisfacerea nevoilor clientilor. Echipele furnizoare de software se confrunta, de asemenea, cu presiunea de a accelera ritmul upgrade-urilor si al lansarilor.
IBM Rational Build Forge Express Edition reprezinta prima tehnologie IBM furnizoare de software care a fost dezvoltata, evaluata si pregatita special pentru a se inscrie criteriilor IBM Express pentru intreprinderile mici si mijlocii. Noua solutie IBM Tivoli Network Manager IP Entry Edition, anuntat simultan, este un nou produs de management al retelei ce ofera clientilor vizibilitate clara si in timp real asupra infrastructurii de retea. Dezvoltat si evaluat pentru intreprinderi si furnizori de servicii din segmentul de mijloc, IBM Tivoli Network Manager IP Entry Edition ajuta organizatiile sa vizualizeze si sa inteleaga structura retelelor, permitandu-le sa scaleze si sa creasca in functie de cerintele pietei.
Intreprinderile mici si mijlocii examineaza investitiile IT, ajutandu-le sa concureze si sa aiba succes pe piata globala actuala.
IBM Rational Build Forge Express Edition este prima oferta IBM Express ce ajuta managerii IT si inginerii de software din cadrul intreprinderilor mici si mijlocii sa obtina controlul asupra proceselor de dezvoltare si distributie de software. Noul software ajuta la standardizarea si automatizarea functiilor repetitive, la conformarea la norme si la facilitarea schimbului de informatii. Rezultatul consta in cresterea eficientei si calitatii si in micsorarea costurilor de proiect.
IBM Rational Team Concert, Beta 1 reprezinta prima oferta dezvoltata pe platforma cu tehnologie Jazz, IBM Rational Team Concert este un portal colaborativ menit sa imbunatateasca productivitatea echipei activand colaborarea in timp real in cadrul unei echipe de distributie software, optimizat pentru a forma echipe mai mici si mai agile ce au un rol important in companiile mijlocii.IBM a afisat pentru primele noua luni un profit cu 6% mai mareCompania IBM a anuntat, ieri, o crestere de 6% a profitului trimestrial datorata performantei solide a sectorului de servicii, insa marjele profitului s-au redus, iar vanzarile la componentele hardware au scazut din cauza cererii slabe de pe piata serviciilor financiare din SUA.
Directorul financiar al companiei, Mark Loughridge, a declarat analistilor intr-o conferinta prin telefon ca majorarea cu 15% a castigurilor pe actiune pe care au mizat analistii de pe Wall Street este "rezonabila".
"Cred ca ne confruntam cu o incetinire a pietei serviciilor financiare", a declarat acesta. "Nu m-as grabi sa spun ca aceasta incetinire reprezinta un declin economic general", a adaugat Loughridge.
Profitul net pe trimestrul al treilea al 2007 a crescut pana la 2,4 miliarde de dolari, sau 1,68 dolari pe actiune, de la 2,2 miliarde de dolari, sau 1,45 dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.
Venitul a crescut cu 7%, pana la 24,1 miliarde de dolari, de la 22,6 miliarde de dolari, performanta inregistrata in al treilea trimestru din 2006.
Marja profitului brut in al treilea trimestru s-a redus la 41,3%, de la 42% acum un an, din pricina marjelor instabile ale diviziilor de software si servicii financiare.