Marele diplomat american vine in decembrie la Bucuresti. Descinderea sa va avea loc in luna decembrie, la gala competitiei de la Realitatea TV.

Invitatul de onoare al festivitatii care va reprezenta punctul culminant al campaniei „Zece pentru Romania" va sustine, in preambulul spectacolului de la Ateneul Roman, un discurs intitulat „Remarks by Henry Kissinger", in care va vorbi despre situatia politico-economica globala, cu referiri la Europa de Est, inclusiv la Romania.

Henry Kissinger, cistigator al Premiului Nobel pentru Pace (pentru contributia decisiva la incetarea conflictului din Vietnam), este al doilea invitat important al campaniei „Zece pentru Romania", dupa Helmuth Kohl, fost cancelar al Germaniei, cel care a fost anul trecut invitat la Gala si cel care, totodata, a pus bazele unei traditii, in viziunea organizatorilor.

„O competitie precum cea de la «Zece pentru Romania» solicita aproape obiectiv prezenta unei valori mondiale la decernarea trofeelor anuale. Asa cum anul trecut l-am avut pe Helmut Kohl, Henry Kissinger va argumenta in spiciul de anul acesta de la Gala cit de importante sint criteriile publice pentru definirea elitelor unei natiuni. El va vorbi la Gala din calitatea pe care a avut-o, de negociator al politicii mondiale. L-am invitat pentru ca este greu de contestat o asemenea valoare", spune Mihai Tatulici, realizatorul acestui proiect.

Acesta a adaugat ca, prin prezenta lui Kissinger la Bucuresti, „politica externa a Romaniei poate primi o confirmare sau un memento de la Kissinger si pentru ca noi sintem ceea ce sintem astazi pur si simplu fiindca a existat el. Romania si-a ocupat locul in NATO deoarece Kissinger a influentat politica americana de aliante, iar noi sintem astazi aliatii Americii, chiar daca ne plac numai avantajele".

Kissinger a fost intre 1973 si 1977 secretar de Stat al administratiei americane in timpul lui Richard Nixon si Gerald Ford, el jucind un rol foarte important in diplomatia mondiala intre 1969 si 1977. A mai fost consilier al Securitatii Nationale vreme de sase ani.

In prezent este membru in conducerea celor trei mari organizatii globaliste care reprezinta Noua Ordine Mondiala: Council on Foreign Relations, Trilaterala si Bilderberg.

Intrati pe www.cotidianul.ro/select si cititi mai multe detalii despre diplomatul american