Dupa ce a obtinut PUZ-ul de la Primaria Capitalei pentru a putea construi pe o parte din suprafata Parcului Bordei, Costica Constanda se izbeste de o noua problema: Guvernul a decis ca pe terenurile amenajate ca spatii verzi sa nu mai poata fi ridica
Dupa ce a obtinut PUZ-ul de la Primaria Capitalei pentru a putea construi pe o parte din suprafata Parcului Bordei, Costica Constanda se izbeste de o noua problema: Guvernul a decis ca pe terenurile amenajate ca spatii verzi sa nu mai poata fi ridicate constructii, iar actele administrative sau juridice prin care destinatia initiala a acestor suprafete a fost schimbata sa fie declarate nule.
Anuntul a fost facut ieri de catre ministrul Mediului, Attila Korodi, caruia, in urma cu o saptamana, premierul Tariceanu i-a cerut sa gaseasca o solutie pentru "a feri" parcul Bordei de distrugere.
"Modificarea adusa elimina orice posibilitate de schimbare a destinatiei acestor spatii. Niciun spatiu verde nu poate fi modificat si nu se poate construi pe el", a spus Korodi, citat de Mediafax, precizand ca pana la 31 octombrie 2010, autoritatile publice locale sunt obligate sa asigure o suprafata de spatiu verde de minimul 20 mp/locuitor, din terenul intravilan. Pana in 2013, la data de 31 decembrie, suprafata trebuie sa ajunga la 26 mp pe cap de locuitor (media generala a UE).
Intrebat cum se reflecta decizia asupra Parcului Bordei, Korodi a aratat ca actul normativ poate bloca realizarea de constructii pe spatii verzi. "In principiu, orice PUZ trebuie sa aiba si autorizatie de mediu. Noi credem ca prin aceasta decizie putem sa blocam ridicarea constructiilor pe spatiile verzi. Dar daca aceasta nu se poate, atunci probabil se va lua si o masura de definire a acelui spatiu ca si utilitate publica", a spus Korodi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.