Food and Agriculture Organization (FAO) va publica in scolile generale un ghid cu toate informatiiile necesare in domeniul nutritiei. Acest proiect se vrea a fi unul dintre strategiile cele mai eficiente pentru combaterea malnutritiei si
  Food and Agriculture Organization (FAO) va publica in scolile generale un ghid cu toate informatiiile necesare in domeniul nutritiei. Acest proiect se vrea a fi unul dintre strategiile cele mai eficiente pentru combaterea malnutritiei si a bolilor cauzate de dietele cronice binecunoscute pana acum, dar neglijate de prea multa vreme. Ezzeddine Boutrif, directorul FAO Nutrition and Consumer Protection Division, a declarat ca majoritatea oamenilor nu realizeaza ca nu cantitatea de alimente consumata influenteaza negativ sau pozitiv dezvoltarea, sanatatea si capacitatea de a invata, ci calitatea acestora. Educarea copiilor in ceea ce priveste nutritia ii poate face pe acestia constienti de cum sa reuseasca sa se hraneasca corespunzator varstei lor, cum sa prepare alimentele sanatos sI, bineinteles, cum sa evite riscurile consumului de alimente nocive. In calitate de viitori parinti, ei vor cunoaste beneficiile alaptatului si ale altui mod de hranire si vor fi in masura sa isi indrume copiii spre un regim de alimentatie sanatos. Legat de acest subiect, Boutrif a adaugat ca Guvernul ar trebui sa faca din educarea in domeniul nutritiei o prioritate.     EFECTE. Bolile cauzate de dietele cronice, ca greutatea acumulata in exces si obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile cardiovasculare, nu sunt restrictionate in tarile cu venituri mari. Astfel de maladii sunt in continua dezvoltare pe intreg glob, ca rezultat al unor stiluri de viata noi si diferite obicieuri de a manca. Global, 1,6 adulti au un exces de greutate, iar 400 milioane sunt obezi. Potrivit the World Health Organization, doua din trei persoane din aceasta categorie acum traiesc in tari cu venituri mici si moderate, care se afla in plina perioada de tranzitie. Peter Glasauer, un expert in educatie in domeniul nutritiei din cadul FAO, a declarat ca, de asemenea, dezvoltarea economica si globalizarea au determinat aparitia unor tipuri de produse alimentare si au modificat tiparul modului de viata in multe tari dezvoltate.     OBIECTIVE. Noul ghid publicat de FAO pentru dezvoltarea curriculumului este tiparit pentru a veni in sprijinul Guvernului, profesorilor, expertilor nutritionisti, profesionalistilor in domeniul sanatatii si altor persoane implicate in planificarea programelor educationale in domeniul nutritiei pentru clasele primare. Desi contine si o sectie fundamentala pentru sanatatea in domeniul nutritiei, ghidul nu reprezinta un manual in acest sens. Documentul este, de fapt, un pachet de informatii alcatuit din  trei elemente, si anume, o carte care explica ideile-cheie si procesele in nutritie, sanatate si educatie, un set de insemnari facute de consumator de-a lungul procesului de planificare, un tabel cu curriculumul programei scolare, obiective furnizate in scop didactic in domeniul educatiei in ceea ce priveste nutritia in tarile dezvoltate. Ghidul este disponibil in limbile engleza si franceza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.