France Telecom a fost condamnată la plata unei amenzi de 45 milioane euro de către Consiliul Francez al Concurenței pentru abuz de poziție dominantă in domeniul internetului de mare viteză prin ADSL, potrivit cotidianului francez La Tribune.
Furnizorul german de acces la internet T-Online, filiala lui Deutsche Telekom, a sesizat Consiliul in noiembrie 2001, urmat, in februarie 2002 de compania Liberty Surf, cumpărată de Telecom Italia in 2005. Acești doi furnizori europeni protestau impotriva faptului că France Telecom ocupa aproape in totalitate piața ADSL din franța.
Aceste plangeri au fost luate in considerare de Consiliu. Cotidianul La Tribune notează că nu e prima dată cand compania France Telecom este sancționată pentru aceleași acuzații. Consiliul acuză France Telecom că impiedică dezvoltarea companiilor concurente pe piața franceză de internet prin ADSL
France Telecom este cea mai mare companie de telecomunicații din Franța și una dintre cele mai importante din lume. Compania deține, printre altele, operatorul de telefonie mobilă și internet Orange, care este prezent in peste 20 de țări, printre care Romania, Marea Britanie, Franța, Egipt, Iordania și Madagascar. France Telecom are 192.000 de angajați, iar la finele anului trecut deservea 158,8 milioane de clienți pe plan mondial.