Filmele operative ale DNA nu pot fi puse la indoiala din punctul de vedere al continutului, manipularea in sensul trucarii imaginii fiind exclusa. Este vorba despre imagini in care actul de coruptie se vede limpede, insa la fel de limpede este si fo
Filmele operative ale DNA nu pot fi puse la indoiala din punctul de vedere al continutului, manipularea in sensul trucarii imaginii fiind exclusa. Este vorba despre imagini in care actul de coruptie se vede limpede, insa la fel de limpede este si folosirea in scopuri politice a scandalului. Nu ma refer doar la declaratiile politice care au urmat, ci la incercarea de manipulare care transpare din montajul filmului. Si in varianta prezentata de TVR, si in varianta extinsa prezenta pe Internet, filmul se termina cu o secventa in care Muresan ii spune lui Ciorba ca Guvernul “o dizolvat Comisia aia”, deci ministrii nu mai au unde sa fie chemati. O replica punctuala, care, in planul imaginii, dar si obiectiv, il transforma pe presedintele Basescu in dusmanul coruptilor din acest caz, in timp ce Guvernul devine taticul Omertei. Guvernul a facut in mod clar o greseala de imagine prin modificarea legii raspunderii ministeriale, care a dus la suspendarea activitatii Comisiei atasate Palatului Cotroceni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.