"Nu cred ca Romania este cea mai buna echipa a grupei. Dar nu asta conteaza, ci faptul ca ne-am calificat. Este intr-adevar o echipa redutabila si sper sa dovedeasca asta la europene. Valoarea echipei se va vedea clar la turneul final in functie de c
"Nu cred ca Romania este cea mai buna echipa a grupei. Dar nu asta conteaza, ci faptul ca ne-am calificat. Este intr-adevar o echipa redutabila si sper sa dovedeasca asta la europene. Valoarea echipei se va vedea clar la turneul final in functie de cat de sus mergem", a declarat Emerich Jenei in urma calificarii Romaniei la Campionatul European de fotbal. APRECIERI. Jenei, antrenor care a condus Romania la CE 2000, dupa ce tot Victor Piturca calificase echipa, este de parere ca aceasta calificare este mai importanta decat precedentele avand in vedere ca vine dupa o pauza de opt ani. "Aceasta calificare este mai importanta pentru fotbalul romanesc decat celelalte pentru ca a venit dupa o pauza de opt ani. Este extrem de valoroasa aceasta calificare. Ea arata ca putem sa ne intrecem cu echipe notabile din Europa". Jenei sustine ca actualul selectioner merita sa se afle pe banca echipei nationale si la turneul final din Belgia si Olanda, in 2000. Intrebat daca atunci i s-a facut o nedreptate lui Piturca, Jenei a raspuns: "Nu stiu daca i s-a facut o nedreptate pentru ca nu stiu care a fost exact motivul pentru care a fost demis. Au fost niste conflicte si era bine daca exista o mai buna comunicare intre partile implicate. Dar cu siguranta Piturca merita sa stea pe banca nationalei la Euro-2000. E normal, pentru ca el calificase echipa". In schimb, Emerich Jenei a mentionat ca nu poate spune daca Romania putea ajunge la un nou turneu final mai devreme de opt ani daca Victor Piturca ramanea selectioner dupa 1999: "Nu pot sa spun asta. Nu avem argumente. S-au schimbat jucatorii... Piturca a reusit insa sa faca un grup acum care sa obtina calificarea. Piturca este un foarte bun regizor, iar actorii sunt la fel de buni". VALOARE. Fostul seletioner considera ca pentru prima reprezentativa este obligatoriu sa depaseasca faza grupelor la Euro-2008. "Noi ne-am ridicat la nivelul Olandei si am aratat ca putem concura cu orice echipa din Europa. Acum este obligatoriu sa iesim din grupe. Dar, bineinteles, putem sa tindem chiar la mai mult", a precizat Jenei. Reprezentativa de fotbal a Romaniei s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2008, la opt ani de la ultima performanta similara. Romania s-a calificat matematic la Euro 2008, dupa ce a invins, in deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Luxemburgului, iar Bulgaria a remizat, in deplasare, cu Albania, scor 1-1. In urma acestui rezultat, Romania s-a distantat la sapte puncte de Bulgaria, care ocupa locul trei in grupa G si care mai poate castiga cel mult sase puncte in ultimele doua intalniri, in care va intalni, pe teren propriu, reprezentativa antrenata de Victor Piturca, in 17 noiembrie, si Slovenia, in deplasare, la 21 noiembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.