Caseta cu „palincarii" Remes si Muresan nu a reprezentat nici un „linsaj mediatic". Desi acest fapt era de la inceput evident, el trebuie afirmat in continuare de mai multe ori. Repetitia este mama invataturii.

Adeptii cu jumatate de norma ai „respectarii drepturilor omului" (avocati care ar dori, la o adica, sa includa printre drepturile fundamentale ale omului si pe acela de a lua spaga) au primit marti pe la prinz o grea lovitura: CRP a decis ca difuzarea de catre televiziunea publica a imaginilor de pe caseta spagii Muresan-Remes a fost facuta „in interesul public". „Nu calific drept act de manipulare filmul respectiv, pentru ca ce este in filmul ala nu este fals", a spus liderul institutiei care a luat in discutie in regim de urgenta materialul exploziv prin care TVR incerca sa redevina o televiziune pusa cu adevarat in slujba interesului public.

Pentru reimprospatarea memoriei: CRP a cerut - si a obtinut de la mai multi jucatori media - boicotarea lui Traian Basescu pentru comportament mitocanesc, dar a incurajat, prin tacere, comportamente similare ale altor politicieni, desi, dupa decizia istorica in cazul sefului statului, promisese ca va reactiona la fel de fiecare data cind va fi cazul. Tot pentru reimprospatarea memoriei: CRP a tacut milc in anii guvernarii Nastase cind pe grumazul presei a stat mult timp cizma grea a celor care detineau atunci puterea. Cu aceste precedente (la care se mai pot adauga si altele, de aceeasi calitate) si chiar daca au fost puse citeva note critice de subsol la decizia de a sprijini ceea ce a facut TVR difuzind caseta cu spaga e lesne de observat ca sentinta CRP e una neobisnuita. Tocmai de aceea ea este cu atit mai puternica.

Asadar, fundamental, CRP spune ca Rodica Culcer et comp. au procedat corect. Alexandru Sassu spune ca pozitia CRP e „fireasca" si, intr-un moment de uitare de sine, acum trei zile, recunoaste ca jurnalistii de la TVR au procedat corect. CNA, pe de alta parte, cere nota interna trimisa de Sassu doamnei Culcer. PNL si PNTCD isi pun serios problema de a scapa din partid de cele doua jalnice personaje (Remes si Muresan). In aceste conditii, la ce bun sa ne chinuim sa inventam noi categorii de „drepturi fundamentale ale omului"? Nu e mai sanatos sa raminem la ce ne spune bunul-simt, dragi scutieri de partid camuflati in oameni de presa? A, sa nu uit sa va dau o veste trista: publicul caruia va adresati e si anul acesta destept si - eu sint un optimist - va fi si mai destept de acum incolo. Incercati, asadar, sa fiti mai rasfirati si mai sofisticati!