Membrii Comisiilor pentru politica externa din Senat si Camera Deputatilor au acordat ieri aviz favorabil mai multor propuneri venite din partea Ministerului Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori vacante in SUA, Bosnia-Hertegovina, Italia
Membrii Comisiilor pentru politica externa din Senat si Camera Deputatilor au acordat ieri aviz favorabil mai multor propuneri venite din partea Ministerului Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori vacante in SUA, Bosnia-Hertegovina, Italia si Kazahstan.

Astfel, Adrian Vierita, propus pentru postul de ambasador al Romaniei la Washington, a primit aviz favorabil din partea comisiilor pentru politica externa din cele doua camere.


COMENTARII. Au mai primit aviz favorabil Razvan Rusu, nominalizat pentru postul de ambasador al tarii noastre la Roma, Daniel Banu, propus pentru postul din Bosnia-Hertegovina, si Emil Rapcea, nominalizat pentru postul de ambasador in Kazahstan. Razvan Rusu a declarat senin in fata comisiilor ca nu cunoaste limba italiana, insa a dovedit ca are calitati "diplomatice" cand si-a insusit fara sa clipeasca criticile lui Mircea Geoana, care i-a recomandat sa invete italiana cat mai repede. "Kazahstan detine 99 de elemente din tabelul lui Mendeleev, din cele 110", a declarat Emil Rapcea, care a dovedit astfel ca s-a interesat macar pe Google despre tara in care va reprezenta Romania. In ceea ce il priveste pe Daniel Banu, acesta s-a declarat fericit ca tara in care pleaca are sanse mari de a se alatura Romaniei in NATO si UE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.