Cumpararea de voturi va fi pedepsita, incepand de la alegerile locale din 28 octombrie, cu inchisoare intre unu si trei ani si amenzi intre 1.000 si 5.000 de leva (500 si 2.500 de euro). Adunarea Populara a adoptat in cea de-a doua
   Cumpararea de voturi va fi pedepsita, incepand de la alegerile locale din 28 octombrie, cu inchisoare intre unu si trei ani si amenzi intre 1.000 si 5.000 de leva (500 si 2.500 de euro). Adunarea Populara a adoptat in cea de-a doua lectura propunerea in acest sens, formulata de vicepresedintele partidului ultranationalist "Ataca", Pavel Shopov. A fost respinsa propunerea Partidului Socialist, care prevedea pedepse mai blande pentru cele doua infractiuni.     VOTURI CONTRA HRANA. Problema a devenit tot mai actuala in ultimii ani in ghetourile de romi si in regiunile sarace. Despre mai multe partide aˆ’ printre care cel socialist, cel al etnicilor turci si al musulmanilor si Miscarea nationala "Simeon al doilea" aˆ’ se vorbeste ca participa activ la comertul cu voturi contra produse alimentare, bautura sau bani. In cadrul asa-zisului turism electoral, vanzatorii de voturi sunt transportati cu autobuze pana la sectiile de votare. In orasele mici, cu un mare potential turistic de pe litoral, in ultimele luni au fost inregistrati mii de alegatori noi aˆ’ muncitorii sezonieri considerati a fi potentiali vanzatori de voturi. De regula, voturile sunt "contractate" de liderul neformal al comunitatii respective, care primeste 50% din suma, iar plata se face numai dupa ce devin cunoscute rezultatele din sectia respectiva. In alte cazuri, vanzatorii individuali au fost obligati sa-si fotografieze buletinul de vot inainte de a-l depune in urna. (Petio Petkov, Sofia)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.