Ultima realizare a lui Fazakas a fost blocarea difuzarii in Parlamentul European a filmului "A fost odata in Transilvania", film care prezinta printre altele si atrocitatile savarsite de horthysti impotriva romanilor in perioada ocupatiei Ardealul
Ultima realizare a lui Fazakas a fost blocarea difuzarii in Parlamentul European a filmului "A fost odata in Transilvania", film care prezinta printre altele si atrocitatile savarsite de horthysti impotriva romanilor in perioada ocupatiei Ardealului de nord.
Prezentarea filmului destinat eurodeputatilor a fost blocata in ciuda faptului ca fusesera invitati la PE si realizatorii documentarului, studenti de la Universitatea Hyperion, impreuna cu mai multi istorici de la Chisinau, Targoviste si Bucuresti. Filmul a fost totusi difuzat la o sala inchiriata din Bruxelles, in cursul serii de ieri, fiind precedat de un scurt expozeu al eurodeputatului Viorica Moisuc.
Eurodeputatul Fazakas s-a mai facut remarcat prin scoaterea din Parlamentul European a unei expozitii realizate de lituanianul Vytautas Landsbergis si polonezul Konrad Szymanski, expozitie care prezenta atrocitatile savarsite de armata Federatiei Ruse in cursul razboiului din Cecenia. "Avem un adevarat Darfur in Europa si noi pastram tacerea, iar aceasta atitudine este una ipocrita. Nici o persoana care serveste Rusia prin asemenea acte de cenzura nu poate ocupa postul de chestor al Parlamentului European", a declarat Vytautas Landsbergis.
Konrad Szymanski a sustinut intr-o scrisoare adresata presedintelui Parlamentului European ca "acesta este un exemplu de ilegalitate si cenzura aplicate de chestorul responsabil de expozitii in Parlamentul European". Szabolcs Fazakas a sustinut ca indepartarea fotografiilor privind atrocitatile din Cecenia se datoreaza faptului ca multe dintre acestea erau "deranjante" si incalcau regulamentele Parlamentului European. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.