Senzatia de urechi infundate poate sa ascunda, printre altele, o afectiune grava cum ar fi otita. In cele mai multe cazuri, insa, acest disconfort este cauzat de dopurile de cerumen sau poate sa apara odata cu diferentele de altitudine. Urechile se
Senzatia de urechi infundate poate sa ascunda, printre altele, o afectiune grava cum ar fi otita. In cele mai multe cazuri, insa, acest disconfort este cauzat de dopurile de cerumen sau poate sa apara odata cu diferentele de altitudine. Urechile se infunda si in timpul unei raceli puternice pentru ca trompa lui Eustachio (conductul care face legatura intre faringe si urechea medie) nu egalizeaza presiunile corect, mai ales la cei cu respiratie nazala dificila. Aceeasi senzatie suparatoare se produce si in cazul perforatiilor timpanale acute, dupa traumatisme ca lovituri peste ureche sau atunci cand aveam de-a face cu un corp strain. In situatia in care acest disconfort nu dispare de la sine, este necesara prezentarea pentru consultatie si tratament la medicul ORL.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.