Desi campania electorala pentru europarlamentare incepe, potrivit legii, pe 25 octombrie, unele dintre partidele politice au inceput deja sa-si faca publicitate mascata. Pentru a evita rigorile legii, acestea nu folosesc sloganuri sau mesaje explici
Desi campania electorala pentru europarlamentare incepe, potrivit legii, pe 25 octombrie, unele dintre partidele politice au inceput deja sa-si faca publicitate mascata. Pentru a evita rigorile legii, acestea nu folosesc sloganuri sau mesaje explicite care sa vizeze Parlamentul European. In aceasta situatie se afla PLD si PNL.

Liberalii Calin Popescu-Tariceanu si Theodor Stolojan au inceput deja sa se bata pentru electoratul de centru-dreapta in vederea alegerilor pentru Parlamentul European care vor avea loc in data de 25 noiembrie.

Stolojan se lupta pentru noi...
Campania pentru alegerile europarlamentare ii aduce lui Theodor Stolojan un suflu nou dupa ce in 2004 s-a retras din lupta pentru Palatul Cotroceni din motive de sanatate. 'Noi luptam pentru tine>>, ne „scrie“ increzator Stolojan pe un panou din sectorul 6 al Capitalei. Mai mult, presedintele PLD ne invita sa apelam un numar de telefon pentru a atrage atentia asupra problemelor existente in sectorul 6. 'Spune-ti oful>>, ne indeamna PLD-istii lui Stolojan pe panoul amplasat in zona Pietei Crangasi. Si ca totul sa fie doa r pentru poporul sectorului 6, liberal-democratii ne anunta ca este o 'campanie pentru sprijinirea drepturilor cetatenesti>>. Dupa cum se poate vedea, liberali-democratii nu vizeaza explicit campania pentru europarlamentare, ci problemele locuitorilor din Bucuresti.

... iar Tariceanu ne promoveaza
Liberalii lui Tariceanu si-au „plantat“ in centrul Capitalei, mai exact la Universitate, un banner, unde ne asigura, in stil european, ca vom fi promovati: 'Promovam oamenii, produsele si valorile Romaniei>>, ne anunta Tariceanu prin intermediul a patru tineri. Probabil ca presedintele PNL ar fi eliminat din slogan „produsele“ daca ar fi stiut de afacerea „caltabosul“. Nici liberalii nu au aruncat pe piata un mesaj explicit privitor la Parlamentul European.

PD-istii, primii pe buletinul de vot
In acest timp, sortii i-au facut fericiti pe democrati. Acestia vor ocupa prima pozitie pe buletinele de vot la alegerile pentru Parlamentul European, conform extragerii facute, ieri, de Gheorghe Florea, presedintele Biroului Electoral Central. Lista PD va fi urmata, in ordine, de cele ale PRM, PNL, PSD, UDMR si PC. La extragerea partidelor neparlamentare, prima formatiune a fost PNTCD. Acest partid va fi urmat de Partida Romilor „Pro Europa“, Partidul Verde, PIN, PNG-CD, PLD si Partidul Alianta Socialista. Gheorghe Florea a mentionat ca, potrivit legii privind alegerea de membrii in Parlamentul European, ultima pozitie pe buletinul de vot va fi ocupata de candidatul independent Laszlo Tokes.

PRM ne lumineaza: Traian Basescu vrea in campanie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.