Ambasadorul italian la Bucuresti, Daniele Mancini, i-a spus ministrului de Externe Adrian Cioroianu, intr-o intalnire care a avut loc marti, referindu-se la comunictatea romaneasca din Italia, ca “aceasta este bine integrata si respectata&rdqu
Ambasadorul italian la Bucuresti, Daniele Mancini, i-a spus ministrului de Externe Adrian Cioroianu, intr-o intalnire care a avut loc marti, referindu-se la comunictatea romaneasca din Italia, ca “aceasta este bine integrata si respectata”. In contextul ultimelor articole, aparute in presa italiana, referitoare la acte de incalcare a legilor de catre unii cetateni romani, rezidenti in aceasta tara, ambasadorul Italiei, vorbind despre comunitatea romaneasca, a tinut sa evidentieze ca 'aceasta este bine integrata si respectata>> in Italia”, se arata intr-un comunicat al MAE. Mancini s-a referit la recentele afirmatii ale Ministrului Economiei si Finantelor, Tommaso Padoa-Schioppa, potrivit caruia „imigratia este o binecuvantare” pentru Italia, ca si pe cele ale Ministrului de Interne, Giuliano Amato, care a spus „ ca migratia romana este o plusvaloare”. “De asemenea, a fost evidentiat interesul celor doua state de a consolida cooperarea bilaterala in domeniul gestionarii problematicii prezentei numeroasei comunitati romanesti in Italia. In acest scop, in perioada imediat urmatoare, vor avea loc contacte la nivel guvernamental, menite sa identifice noi modalitati de cooperare bilaterala, legate de problemele sociale ale comunitatii romanesti din Italia”, se arata in comunicatul MAE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.