Desi acum doua saptamani pesedistii se umflau in pene ca premierul Tariceanu a ajuns sa apeleze la specialistii PSD, de atunci nimic nu s-a mai intamplat cu oferta de expertiza primita de Vasile Puscas si Alin Teodorescu. Cei doi nu au mai fost conta
Desi acum doua saptamani pesedistii se umflau in pene ca premierul Tariceanu a ajuns sa apeleze la specialistii PSD, de atunci nimic nu s-a mai intamplat cu oferta de expertiza primita de Vasile Puscas si Alin Teodorescu. Cei doi nu au mai fost contactati de Palatul Victoria.


Un Guvern "disperat", condus de un premier "inconjurat de oameni lipsiti de competenta" si care "face apel la oamenii competenti din PSD", striga Mircea Geoana dupa ce primul ministru s-a intalnit cu pesedistii Vasile Puscas si Alin Teodorescu pentru a le cere expertiza pe probleme europene. Alaturi de el, toti liderii partidului jubilau ca Tariceanu cere ajutor de la PSD, pentru ca nu are oameni, si acuzau "starea de panica si degringolada" in care se afla Executivul. In acest timp, premierul spunea ca i-a cautat pe cei doi pesedisti ca urmare a dorintei sale de a apela la oameni de calitate in respectarea clauzelor negociate cu UE si ca a fost "o discutie preliminara", care va continua pentru a vedea daca "poate fi identificata o formula de integrare a acestora in efortul Romaniei de a indeplini obligatiile conferite de statutul de membru al UE".


NICI O MISCARE. Desi de atunci au trecut doua saptamani, nu s-a mai facut nici un pas inainte. Spre dezamagirea mai-marilor PSD, care nu isi mai incapeau in piele ca Tariceanu a apelat la expertii partidului, totul a ramas, cel putin pana in acest moment, la stadiul de vorbe. "Formula de integrare" a celor doi pesedisti nu a fost gasita, iar acestia nici macar nu au mai fost contactati. Nici ei nu stiu de ce. "Nu a mai fost nici o discutie dupa cea de atunci. Eu sunt membru al Comisiei de Afaceri Europene din Parlamentul Romaniei", ne-a declarat Vasile Puscas, intrebat fiind daca a fost identificata formula institutionala de colaborare cu Guvernul. Acelasi lucru il spune si Alin Teodorescu: nici Tariceanu si nimeni altcineva de la Palatul Victoria nu l-a mai cautat pentru a discuta despre modalitatea concreta de punere in practica a ofertei de expertiza. "Primul ministru trebuie sa gaseasca formula constitutionala. Pana la acest moment nu am fost contactat", ne-a precizat Teodorescu. Acum doua saptamani, deputatul PSD declara ca, in cazul in care premierul "va face o structura Guvern-Parlament", el va accepta sa faca parte din aceasta.


PROMISIUNI
"A fost o discutie preliminara si voi continua pentru a vedea daca poate fi identificata o formula de integrare a acestora in efortul Romaniei de a indeplini obligatiile conferite de statutul de membru al Uniunii Europene"
Calin Popescu Tariceanu prim-ministru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.