Un glob pamantesc ce a apartinut lui Adolf Hitler, care a fost recuperat din locuinta sa bombardata din Alpii bavarezi, evaluat la 20.000 de dolari, va fi scos la licitatie luna viitoare la San Francisco, informeaza telegraph.co.uk, citat de Me

Un glob pamantesc ce a apartinut lui Adolf Hitler, care a fost recuperat din locuinta sa bombardata din Alpii bavarezi, evaluat la 20.000 de dolari, va fi scos la licitatie luna viitoare la San Francisco, informeaza telegraph.co.uk, citat de Mediafax.
Globul apartine unui fost soldat american, John Barsamian, in varsta de 91 de ani, din California.
Acesta a gasit globul pamantesc la cateva zile dupa terminarea razboiului la Berghof, vila pe care o detinea Führer-ul langa orasul Berchtesgaden, Germania. Barsamian a declarat ca, pana de curand, doar cativa apropiati de-ai lui stiau despre existenta globului: "Este un fragment inestimabil din istoria lumii".
Printre alte obiecte scoase la licitatie la San Francisco la 13 noiembrie se mai numara documente semnate de Hitler si o cutie de trabucuri care a apartinut lui Hermann Goering.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.