Chelu anunta ca va finanta un concurs pentru cel mai bun broker
Unele voci considera concursul "o denigrare a institutiei bursiere"
Desi initial supralicitase ideea, Sima spune acum ca este o "becaliada""Un astfel de concurs, cu un portofol
Chelu anunta ca va finanta un concurs pentru cel mai bun broker
Unele voci considera concursul "o denigrare a institutiei bursiere"
Desi initial supralicitase ideea, Sima spune acum ca este o "becaliada""Un astfel de concurs, cu un portofoliu independent si cu premii pentru cel mai bun broker, nu o sa lamureasca foarte mult. Eu cred ca este nevoie de un regulament foarte clar, pentru ca altfel fiecare broker va incerca sa-si maximizeze profitul prin actiuni care pot fi manipulate.
Trebuie sa fie foarte clar pentru toti brokerii care vor participa la concurs un anumit sistem de referinta, un target, anumiti indicatori. Apoi, e nevoie sa se explice foarte clar, ca toti investitorii sa inteleaga, cum a ales tipul de portofoliu, cum a maximizat profitul, ce analize a facut", a declarat Plugaru pentru Curierul National. Se pare ca propunerea acestuia a fost bineprimita de Chelu, care a considerat-o justificata. "Azi- noapte am fost anuntat ca domnul Chelu s-a gandit mai bine si a anuntat ca accepta propunerea mea pentru ca am dreptate. Dar deocamdata nu am fost solicitat oficial", a mai spus acesta.
Acest lucru ne-a fost confirmat si de controversatul afacerist: "Observatia domnului Plugaru a fost inteligenta si vom tine cont de ea, pentru a face lucrurile cum trebuie".
Chelu, cel care a lansat concursul, ii cheama pe toti brokerii cu notorietate sa participe. "Este o provocare pe care le-am lansat-o, eu cred ca vor fi deschisi la ea", crede afaceristul. "Acest concurs va contribui foarte mult la cresterea imaginii pietei de capital si in special a brokerilor foarte buni", ne-a mai spus acesta.
"Personal, nu ma intereseaza, eu nu am ce sa demonstrez. Daca s-ar aplica acele conditii pe care le-am propus eu, ar fi bine pentru multi brokeri sa participe", a precizat Marius Plugaru.Notorietatea este principala conditie de participareUna din principalele conditii pentru ca un broker din Romania sa participe la acest joc este notorietatea. In opinia lui Chelu, notorietatea se rezuma la aparitiile frecvente ale acestora la The Money Channel. "Prin notorietate inteleg numele pe care si l-au facut prin aparitiile lor la acest post, concursul poate fi deschis, dar acestia trebuie sa aiba niste referinte".
Directorul casei de brokeraj WBS Romania, Cristian Sima, a supralicitat in cadrul aceleiasi emisiuni. Acesta a spus, citat de NewsIn, ca va acorda cate 400.000 de lei la 10 brokeri, care vor putea, insa, sa-i investeasca in orice instrument, inclusiv pe piete externe. Se pare insa, ca peste noapte Sima si-a schimbat pozitia cu 180. Mai mult, el criticand extrem de vehement ideea. Ieri, Sima a declarat pentru Curierul National ca "este o mare prostie, o becaliada". Acesta ne-a mai spus ca nu o sa fie niciun concurs, pentru ca niciun broker nu va raspunde la aceasta provocare.Reactiile din piata sunt vehemente: Este o denigrare a Bursei!Reactiile din randul brokerilor nu aproba aceasta idee. O voce importanta din piata de capital ne-a declarat ca acest concurs nu va face altceva decat sa transforme piata de capital intr-o mizerie. "Degeaba se chinuie lumea sa promoveze ideea de investitii, cand acesti oameni vin sa lanseze ideea de Bursa ca un joc de noroc. Competitia nu se naste in acest fel, din contra, este o denigrare a acestui subiect. Nu avem nevoie de banii lui si cu atat mai putin sa ma declare pe mine Chelu cel mai bun broker. Nu in asta consta valoarea unui broker. Este cea mai mare prostie pe care o puteau face pe piata de capital. Ar face bine sa-si vada de banii lui, pe care oricum nu i-a castigat pe cai ortodoxe si sa lase brokerii in pace. Brokerii sunt sute si fiecare este specializat intr-o anume analiza, pentru diverse feluri de investitii, nu este o chestie cuantificata si nu ai cum sa faci un top, mai ales intr-o luna. In felul acesta, ei nu fac altceva decat sa sustina speculatiile si investitiile scurte. Nu ai cum sa fii cel mai bun intr-o luna", ne-a declarat o sursa din piata care a preferat sa-si pastreze anonimatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.