Ministerul Transporturilor (MT) va plati din bugetul propriu aproximativ 3,5 milioane de euro pentru despagubirea mai multor detinatori de terenuri care vor fi expropriati. Printre acestia se afla companiile petroliere Lukoil si Mol Romania, precum
Ministerul Transporturilor (MT) va plati din bugetul propriu aproximativ 3,5 milioane de euro pentru despagubirea mai multor detinatori de terenuri care vor fi expropriati. Printre acestia se afla companiile petroliere Lukoil si Mol Romania, precum si Loteria Romana.

Terenurile respective, totalizand 2,7 hectare, sunt necesare pentru realizarea unor lucrari de infrastructura. Unul din proiectele elaborate de MT se refera la exproprierea a 19 terenuri din Otopeni si sectorul 1 al Capitalei, totalizand aproape 1,5 hectare. In calcul a fost inclusa si parcela de 195 mp detinuta de Lukoil. Terenurile urmeaza sa fie folosite pentru continuarea centurii rutiere a Bucurestiului cu un pasaj superior peste calea ferata in zona Otopeni. Numai cumpararea acestor terenuri va costa MT in jur de 2,1 milioane de euro. La factura platita de minister pentru cumpararea parcelelor necesare se mai adauga inca 1,4 milioane de euro. Potrivit proiectelor, banii reprezinta contravaloarea a 1,2 hectare de teren situate in sectorul 1, care vor fi folosite pentru extinderea DN1 si reabilitarea centurii Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.