"As fi fericit sa stiu ca un om, un singur om, a gasit o consolare citindu-ma, ca unuia singur l-am ajutat sa-si lamureasca drumul, dar nu cred ca voi avea aceasta bucurie."
Se implinesc o suta de ani de la nasterea autorului "Accid


"As fi fericit sa stiu ca un om, un singur om, a gasit o consolare citindu-ma, ca unuia singur l-am ajutat sa-si lamureasca drumul, dar nu cred ca voi avea aceasta bucurie."
Se implinesc o suta de ani de la nasterea autorului "Accidentului". Nascut la 18 octombrie 1907, Iosif Hetcher (Mihail Sebastian) a urmat o cariera in domeniul juridic si a colaborat la unele dintre cele mai importante reviste din perioada interbelica: Contimporanul, Cuvantul sau  Revista Fundatiilor Regale.  De asemenea,  le-a cunoscut pe cele mai mari personalitati ale acelui veac, dintre care unii i-au fost chiar prieteni intimi: Camil Petrescu, printul Bibescu, Mircea Eliade sau Nae Ionescu. Disparut tragic in urma unui accident, lasa in urma o opera strabatuta in mare parte de conditia de evreu in vremuri tulburi ale istoriei.  
Cartea lui la care tinea cel mai mult este "De doua mii de ani" - marturiseste Sebastain in "Jurnal": cand era in stare euforica scotea din biblioteca "De doua mii de ani" si citea. El tinea foarte mult la acest "De doua mii de ani", pe care il dorea tradus la Paris. Pentru ca Teatrul National Radiofonic doreste sa implineasca un vis demult apus, participa la implinirea acestuia prin realizarea teatrului-serial dupa controversatul roman "De 2000 de ani", in regia lui Attila Vizauer, cu Marius Stanescu in rolul principal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.