Vineri, la PRO TV, simbata, la Prima TV. Saptamina aceasta, cele mai scumpe emisiuni din Romania debuteaza cu noi sezoane.

1,3 milioane de romani au urmarit finala celui de-al treilea sezon „Dansez pentru tine". La Prima TV, 350.000 de telespectatori au stat cu ochii pe alegerea in direct a primului Megastar autohton. Diferentele de rating se pastreaza si la buget: daca un sezon de concurs de dans in Pache se ridica la aproape patru milioane de euro, selectia cintaretilor sta aproape de limita unui milion de euro. In weekendul acesta, cele doua productii de anvergura vor lua iar startul in cautarea talentelor autohtone si a ratingurilor inalte.

Dupa trei telenovele consecutive pe Acasa TV, Dan Bordeianu a luat o pauza de erou romantic si a trecut in pasi de dans la fratele mai mare din Pache Protopopescu. Cerebel a lasat jurizarea megastarurilor si a intrat direct in focul concursului. Cistigator al unui show de acelasi gen, difuzat tot de Prima TV si numit „Star Factory", Alex „Yamasha" si-a anuntat si el participarea la duelul de la PRO TV. Alaturi de ei au mai poposit in competitia ritmica Mihai Budeanu de la 3rei Sud Est, Ioana Ginghina, Delia Matache, Oana Nistor de la Activ si Daniela Gyorfy. Cei opt si perechile lor, aflate in cautarea visurilor, vor debuta vineri, 19 octombrie, de la ora 20.30, la cel de-al patrulea sezon „Dansez pentru tine". Galeria dansurilor va fi completata, editia aceasta, cu doua stiluri noi, charleston si dansul tiganesc.

La Prima TV vor intra in competitia de voce si look 60 de romani. Cea de-a doua editie „Megastar" va incepe simbata, 20 octombrie, de la ora 20.00. In mare parte, emisiunea ramine aceeasi: 60 de romani din 6 regiuni ale tarii vor fi introdusi pe scena de Andreea Raicu, vor cinta, vor fi notati de juriu si triati de apelurile si SMS-urile publicului. O singura schimbare a avut loc, si aceea s-a intimplat in tabara evaluatorilor: locul lui Cerebel a fost luat de coregraful Razvan Mazilu. Astfel, juriul va fi format tot din Aura Urziceanu, Virgil Iantu si Adrian Despot.

In primele sase episoade ale concursului va avea loc lupta pe regiuni: Muntenia, Oltenia, Moldova, Ardeal, Banat si Bucuresti isi vor expune fiecare 10 talente muzicale. In urma emisiunii va fi desemnat cite un finalist, iar juriul va alege dintre concurentii ramasi, 3 participanti cu potential de star, carora le va da o a doua sansa. Aceasta se va materializa in etapele 7, 8 si 9 ale show-ului, cind cei 18 concurenti din semifinale se vor duela vocal, pina vor ramine doar 6. Ei se vor reuni cu cei alesi de public, in finale, programate anul viitor, in cea de-a doua faza a competitiei „Megastar".

In editia de simbata, cind se vor infrunta cintaretii din Muntenia si Dobrogea, romanii vor putea vedea si rezultatele primei editii ale concursului. Primul Megastar autohton, moldoveanul Catalin Josan, va cinta in avanpremiera o piesa de pe albumul sau de debut, care va fi lansat in curind de Universal.