Oamenii de stiinta care exploreaza Marea Celebes, la sud de insulele Filipine, au descoperit reprezentanti ale unor specii necatalogate inca, printre care si un vierme de culoare portocalie, dotat cu tentacule si o meduza neobisnuita, de culoare neag
Oamenii de stiinta care exploreaza Marea Celebes, la sud de insulele Filipine, au descoperit reprezentanti ale unor specii necatalogate inca, printre care si un vierme de culoare portocalie, dotat cu tentacule si o meduza neobisnuita, de culoare neagra, informeaza Associated Press. La expeditie a participat . si fotograful Emory Kristof, de la National Geographic, specialistul in fotografie subacvatica ce a participat la descoperirea epavei Titanicului in 1985. SPECII NOI. Coordonatorul acestei expeditii de cercetare, Dr. Larry Madin a anuntat colectarea a peste 100 de diferite specimene din aceasta zona marina mai izolata aflata in centrul ''triunghiului de corali'' format intre Filipine, Malayezia si Indonezia, regiune recunoscuta pentru abundenta diversitate biologica. Adancimea maxima a Marii Celebes este de 5.000 de metri, iar cercetatorii au reusit deocamdata sa exploreze pana la adancimea de aproximativ 2.700 de metri, folosind o camera video manevrata prin telecomanda. Conform lui Larry Madin, printre specimele colectate de oamenii de stiinta se afla si reprezentanti ale unor specii noi, printre care un castravete de mare transparent, o meduza neagra si cea mai ciudata dintre descoperiri - un vierme inelat de culoare portocalie, dotat cu 10 tentacule, ca un calmar. Acest proiect de cercetare a fost organizat de Woods Hole Oceanographic Institution si de revista National Geographic in colaborare cu autoritatile filipineze care au pus la dispozitia oamenilor de stiinta un vas de explorari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.