Un sistem necostisitor de reciclare a deseurilor ar putea transforma urina si materiile fecale provenite de la peste 2,6 miliarde de oameni in biocombustibil si ingrasamant, a precizat o echipa de ecologi indieni, citata de site-ul News si prel

Un sistem necostisitor de reciclare a deseurilor ar putea transforma urina si materiile fecale provenite de la peste 2,6 miliarde de oameni in biocombustibil si ingrasamant, a precizat o echipa de ecologi indieni, citata de site-ul News si preluata de Rompres.
    Bindeshwar Pathak, fondatorul Organizatiei Sulabh, a declarat ca grupul pe care il conduce intentioneaza sa promoveze sistemul cu prilejul celei de-a saptea editii a Summit-ului Mondial al Toaletelor, ce urmeaza a fi gazduit de New Delhi, spre sfarsitul lunii octombrie.
    Scopul principal al organizatiei este acela de a furniza toalete tuturor celor 730 de milioane de indieni care nu dispun de asa ceva.
    "Unul dintre obiectivele de dezvoltare ale acestui mileniu, stabilit in 2002, cu termen final pana in 2025, este acela de a se reduce la jumatate numarul celor 2,6 miliarde de persoane din lume care nu au toalete", a declarat Bindeshwar Pathak.
    El a mentionat ca India va contribui la acest proiect cu un closet care descompune materiile fecale si le transforma in biocombustibil ce poate fi ars si folosit pentru gatirea alimentelor sau producerea de electricitate, in timp ce urina este convertita in ingrasamant.
    "Acest sistem este deja folosit in Afganistan, la Kabul, iar el trebuie extins in intreaga lume, intrucat poate ajuta la combaterea incalzirii globale", a explicat specialistul indian.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.