Intelegerea deputatilor si senatorilor pe spatiile din Parlament nu a tinut decat doua zile. Dupa ce luni conducerile celor doua Camere au batut palma, ieri deputatii in frunte cu Bogdan Olteanu, care a refuzat sa mai semneze proiectul de hotarare, a
Intelegerea deputatilor si senatorilor pe spatiile din Parlament nu a tinut decat doua zile. Dupa ce luni conducerile celor doua Camere au batut palma, ieri deputatii in frunte cu Bogdan Olteanu, care a refuzat sa mai semneze proiectul de hotarare, au aflat ca anumite spatii solicitate de senatori trebuie folosite in comun.Vina a fost aruncata in carca senatorilor, care nu au detaliat in anexa proiectului, in care deputatii nici nu s-au mai uitat, spatiile pe care le cer. Astfel, deputatii s-au trezit ca nu vor mai putea folosi Biblioteca, salonul de receptii, anumite sali si grupuri sanitare."Sunt spatii care trebuie folosite in comun. S-au facut investitii la Biblioteca. Camera ar trebui sa-si ia cartile de acolo si sa-si gaseasca un alt spatiu...N-as vrea sa cred ca Biblioteca se doreste a deveni bufet de maine, poimaine..", a spus secretarul PSD al Camerei, Ioan Munteanu. Daca nu se va ajunge la o intelegere, Camera va propune normarea spatiilor pe metri patrati, in functie de numarul demnitarilor si al angajatilor. "O sa vedem atunci ca Senatul trebuie sa mai dea spatii..", a aratat Munteanu. La randul sau, secretarul general al Camerei, Gerorgeta Ionescu, a sustinut ca prin folosirea spatiilor respective de Senat ar putea fi pusa in pericol organizarea Summit-ului NATO, intrucat de acest lucru urma sa se ocupe Camera. Potrivit acesteia, o solutie ar fi gasirea unor alte spatii pentru  celelalte institutii din cladire, cu exceptia Curtii Constitutionale si a Consiliului Legislativ.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.