ACCIDENT. Un automobil a fost strivit ieri in centrul Capitalei, de un brat de macara care a cazut peste el. Incidentul s-a petrecut la intersectia strazilor Aurel Vlaicu si Mihai Eminescu si nu s-a soldat cu victime. Politistii incearca sa afle ca

ACCIDENT. Un automobil a fost strivit ieri in centrul Capitalei, de un brat de macara care a cazut peste el. Incidentul s-a petrecut la intersectia strazilor Aurel Vlaicu si Mihai Eminescu si nu s-a soldat cu victime. Politistii incearca sa afle cauza producerii accidentului.

10:37 - SUPRAVEGHERE
FOCSANI. Sectiile cu risc major de la Spitalul Judetean au fost dotate cu camere de filmat pentru supravegherea cadrelor medicale. (D.L.)
VASLUI. Un barbat s-a sinucis dupa ce a aflat ca este bolnav, in urma efectuarii analizelor prin Programul National de Sanatate.

10:42 - SEISM
BISTRITA. Peste 20 de dosare ale somerilor din zona orasului Sangeorz-Bai au fost distruse in urma unui incediu produs la un imobil vecin cu cladirea in care functioneaza sediul local al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bistrita-Nasaud.
VRANCEA. Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs in zona Vrancea, in jurul orei 4:56, a anuntat Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si nu s-a simtit in Capitala.

CLUJ - Spargere la sediul unei banci
O sucursala a Bancii Transilvania din localitatea Floresti, judetul Cluj, a fost sparta duminica noaptea. Potrivit surselor din politie, suma furata ar fi de 250.000 de lei noi. Anchetatorii au declarat ca hotii au taiat cu flexul un perete de rigips pentru a ajunge la seiful cu bani. Banca Transilvania arata ca furtul nu a fost realizat prin patrunderea in unitatea bancii, sistemul de siguranta si supraveghere fiind in functiune in permanenta. (A. Mocanu)

PREMIERA - Biblioteca pentru orbi dupa model UE
Prima biblioteca pentru nevazatori in formatul Daisy, utilizat si recunoscut oficial in statele Uniunii Europene, s-a lansat ieri la Focsani. Colectia cuprinde carti in format audio, ce pot fi "citite" pe un aparat special. Noutatea consta in faptul ca nevazatorii pot parcurge cartile selectiv, pot merge la pagina sau paragraful dorit, ca un vazator obisnuit. Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" are deocamdata doar doua astfel de aparate de tip Daisy. (Dana Lepadat)

GALATI - Rabie la Gradina Zoologica
O vulpe moarta a determinat impunerea carantinei la Gradina Zoologica din Galati, din cauza ca analizele de laborator au atestat prezenta virusului rabiei in cazul animalului. Conducerea Complexului Muzeal de Stiintele Naturii a decis inchiderea parcului zoo pentru public. Tot personalul Gradinii a fost trimis la Spitalul de Boli Infectioase. (Daniel Mihalascu)

ACONCAGUA - Alpinist roman mort in Muntii Anzi
Un alpinist de nationalitate romana, care urcase pe Varful Aconcagua din Anzii argentinieni (6.962 de metri inaltime), a murit in timp ce cobora de pe munte, informeaza jurnalul argentinian El Diario. Alpinistul a fost identificat drept Constantin Bulareanu, in varsta de 31 de ani. Acesta pornise in escaladarea muntelui impreuna cu sotia sa. La intoarcere, omului i s-a facut rau, iar salvamontistii au ajuns prea tarziu si l-au gasit pe roman mort. Se pare ca acesta a suferit un stop cardio-respirator. Potrivit medicilor, barbatul nu avea probleme deosebite de sanatate.

Montan - Telecabina de la Balea, deblocata
Cele aproximativ o suta de persoane care au participat la prima nunta oficiata in Biserica de gheata de la Balea Lac si care ramasesera blocate pe munte duminica, din cauza vantului puternic, au inceput ieri sa coboare de pe munte dupa ce telecabina a inceput sa functioneze. Mirii, Zoltan si Diana, sunt amatori ai sporturilor de iarna si au vrut ca nunta lor sa fie una memorabila. Unul dintre momentele inedite ale nuntii a fost aparitia miresei. Imbracata in rochie alba, Diana a ajuns in fata bisericii pe schiuri. (D.T.)

"JAFUL SECOLULUI" - Scuza unui inculpat, "afectiunile oculare"
Un inculpat in dosarul "Furtul secolului" a solicitat ieri instantei Tribunalului Bucuresti admiterea efectuarii unui control oftalmologic, pe motiv ca nu a vazut bine textura sacilor pe care i-ar fi furat. Solicitarea a fost facuta de Gabriel Velescu, prin avocatul sau. Aparatorul a invocat ca Velescu sufera de astigmatism si alte "afectiuni oculare". Magistratii urmeaza sa se pronunte cu privire la aceasta solicitare, dupa ce, la termenul de ieri, au incuviintat efectuarea unei expertize contabile, pentru ca exista diferente intre sumele de bani insusite de inculpati si sumele pe care firma afirma ca le transporta.

LIA MANOLIU - Noul stadion, construit in doi ani
Lucrarile la fundatia noului stadion din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu" vor incepe in luna aprilie, a anuntat ieri directorul de constructii Stefan Monus. "Demolarea a inceput, urmeaza sa dam jos prin implozie pilonii de la nocturna, lucru care se va intampla in februarie, iar apoi sa scoatem gazonul, pentru ca acesta nu va putea fi pastrat", a spus Monus. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu (foto), sustine ca noul stadion va fi gata in mai 2010, pentru ca in 2011 sa poata gazdui finala Cupei UEFA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.