Rockerul francez Bertrand Cantat, eliberat conditionat marti din inchisoarea Muret, unde se afla din 2004, a primit mai multe amenintari cu moartea, relateaza AFP, citat de Rompres.
Parchetul a confirmat ca au fost deschise mai multe anch

Rockerul francez Bertrand Cantat, eliberat conditionat marti din inchisoarea Muret, unde se afla din 2004, a primit mai multe amenintari cu moartea, relateaza AFP, citat de Rompres.
Parchetul a confirmat ca au fost deschise mai multe anchete dupa primirea unor scrisori care contineau amenintari cu moartea la adresa lui Bertrand Cantat, figura emblematica a trupei Noir Désir.
Doua scrisori de amenintare i-au fost adresate in interval de cateva saptamani, una inainte de dezbaterea privind eventuala lui eliberare, la 20 septembrie, la inchisoarea Muret, iar cealalta inainte de decizia de a i se acorda eliberarea conditionata la 15 octombrie, potrivit unei surse judiciare.  Solistul formatiei rock Noir Désir, in varsta de 43 de ani, a fost condamnat in martie 2004 de justitia lituaniana la opt ani de inchisoare, pentru ca a lovit-o mortal pe actrita Marie Trintignant, in noaptea de 26 spre 27 iulie 2003, in cursul unei violente dispute intr-un hotel din Vilnius.
Cei doi, impreuna de un an, se aflau de doua luni in capitala lituaniana, unde Marie Trintignant participa la turnarea unui film sub conducerea mamei sale, regizoarea Nadine Trintignant.
Intrata in coma, Marie Trintignant, mama a patru copii si fiica a actorului Jean-Louis Trintignant, a decedat cateva zile mai tarziu din cauza unui edem cerebral. Casa cantaretului a fost distrusa de un incendiu in septembrie 2003, la mai putin de doua luni dupa moartea lui Marie   Trintignant. Politistii au mers atunci pe varianta unei maini criminale.
Asociatii pentru apararea drepturilor femeilor si Nadine Trintignant au protestat impotriva eliberarii cantaretului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.